Cu o floare se face primăvară, ȘCOALA GIMNAZIALĂ RACOVIȘA, STRUCTURA SEBEȘU DE SUS
Creștem împreună prin educație, inovare și colaborare, folosind puterea metodei Design Thinking pentru a construi un viitor sustenabil.
I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.
Despre noi
Echipă, Misiune și Rapoarte
Proiecte
Inițiative, Parteneriate și Impact
Implică-te
Donații, Voluntariat și Sponsorizări
Știri și povești
Noutăți și Povești cu sens
Despre All Grow
Asociația All Grow este o organizație non-profit ce construiește punți și spații de colaborare care contribuie în mod direct la dezvoltarea copiilor și în mod indirect, a tuturor celor implicați în inițiativele noastre.
Misiunea noastră este să contribuim la dezvoltarea unei societăți incluzive, în care toți (ALL) membrii au acces la instrumente, resurse și inspirația necesară pentru a crește (GROW)
-
Opționalul dezvoltat de All Grow, Design Thinking - Eu fac Schimbarea! a fost inclus de Ministerul Educatiei în oferta națională.
-
Proiectul Change Architects a fost recunoscurt de HundreED ca fiind unul din cele mai inovative curricule gamificate din 196 proiecte.
EMPATIZEAZĂ
Descoperă provocările
Performanțele elevilor din România sunt cu mult sub cele ale țărilor din regiune și OECD, iar în mediul rural situația este și mai drastică. (Sursa: Raport OECD 2021) Elevii din mediul rural și comunitățile dezavantajate se confruntă cu lipsuri severe ceea ce limitează șansele de a-și atinge potențialul. Acest lucru limitează șansele copiilor de a-și atinge potențialul, contribuind la o forță de muncă viitoare mai puțin pregătită și perpetuând ciclul sărăciei.
IMAGINEAZĂ
Construim soluții împreună
Folosind metoda Design Thinking, AllGrow vine în ajutorul cadrelor didactice să-și diversifice modul de lucra cu elevii și de a-i pregăti pentru un viitor din ce în ce mai incert și complex. Astfel construim un ecosistem unde copiii și tinerii își dezvoltă competențele și abilități necesare adaptării la acest mediu printre care menționăm gândirea critică, empatia, creativitatea, comunicarea și colaborarea, numite și competențe ale secolului XXI (Binkley, et al., 2010)
Change Architects
Inițiativa noastră principală este Change Architects, care are ca scop transformarea copiilor din spectatori, în arhitecții propriului viitor, prin antreprenoriat social și dezvoltare comunitară. În acest proces, elevii își dezvoltă competențele specifice secolului XXI, dintre care amintim creativitatea și gândirea critică, precum și capacitatea de a comunica, rezolvarea de probleme, colaborarea, inițiativa și leadership-ul etc.
Inovația adusă de noi în peisajul educațional este integrarea metodelor Design Thinking și Maker Education, deopotrivă cu realizarea unui ecosistem de schimbare ce are în centru elevii, pentru a contribui la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030. Schimbarea este realizată de jos în sus, de la firul ierbii, împreună cu un grup de profesori inovatori ale căror eforturi au dus la nașterea unei comunități de inovatori în educație.
Programul Change Architects reprezintă oportunitatea de a arăta elevilor că stă în puterea lor de a face schimbarea pe care o doresc, de a-i determina să găsească cele mai creative soluţii şi de a-şi demonstra că nimic nu este imposibil de realizat. Însă cel mai important în acest proiect a fost faptul că nu au fost forţaţi să facă nimic din ceea ce nu au vrut să facă şi, ca urmare, au descoperit că şi ei au un rol în comunitate. Fiind psiholog, a fost pe sufletul meu includerea laturii emoţionale în metodologia SIAC şi deviza finală "Şi eu pot!" - care a demonstrat încă o dată forţa şi puterea minţii. Mulțumesc din suflet pentru o experienţă interesantă!!!
Carmen – Profesoară Școala Gimnazială Ioan Opriș, Turda, Cluj