CHANGE ARCHITECTS

O Inițiativă a asociației

All Grow

INTRODUCERE

Change Architects este o inițiativă dezvoltată de Asociația AllGrow cu scopul de a transforma elevii din spectatori, în arhitecții propriului viitor.

Elevii devin agenți activi de schimbare prin antreprenoriat social și implicare comunitară. Ei lucrează în echipă, capătă încredere în capacitatea proprie de a creea schimbare și își dezvoltă competențele secolului XXI. 


Noutatea adusă de inițiativa noastră este realizarea unui ecosistem de schimbare format din profesori, mentori și elevi ce lucrează împreună pentru a dezvolta inovații sociale ce creează schimbare sistemică. 

IMPLICĂ-TE! 

 
METODOLOGIE
Nivelul 1

I

Inițiere

Pentru prima dată elevii descoperă cum pot deveni agenți de schimbare în comunitățile lor prin dezvoltarea unui proiect comunitar cu ajutorul metodei Design Thinking facilitate de profesor.

Nivelul 2

A

Accelerare

La cea de-a doua iterație elevii primesc și ajutorul unui mentor cu susținera căruia își dezvoltă și mai departe proiectul comunitar. 

Nivelul 3

R

Replicare

 La cel cel de-al treilea nivel elevii vor identifica și lucra cu alți elevi și organizații cu scopul de a crește impactul priectului comunitar. 

IMPACT

5000+

1500+

Beneficiari
Elevi

50%

100

Mediul Rural
Proiecte realizate de elevi

350+

17

Profesori
Mentori

70%

300+

Rata de retenție
Școli

Am învățat că unii oameni chiar dacă nu te cunosc îți apreciază munca, iar unii oameni nu îți vor aprecia munca, dar asta ajută fiindcă toate părerile contează dacă știi cum să le primești 

Elev clasa a VI-a

Programul Change Architects reprezintă oportunitatea de a arăta elevilor că stă în puterea lor de a face schimbarea pe care o doresc, de a -i determina să găsească cele mai creative soluţii şi de a -şi demonstra că nimic nu este imposibil de realizat. Însă cel mai important în acest proiect a fost faptul că nu au fost forţaţi să facă nimic din ce nu au vrut să facă, şi ca urmare au descoperit că au un rol şi ei în comunitate. Fiind psiholog a fost pe sufletul meu iincluderea laturii emoţionale în metodologia SIAC şi deviza finală "Şi eu pot!" care a demonstrat încă o dată forţa şi puterea minţii. Multumesc din suflet pentru o experienţă interesantă!!!Carmen – Profesoară Școala Gimnazială Ioan Opriș, Turda, Cluj

Am devenit mai curajoasă, mai optimistă și mai încrezătoare în tot ceea ce fac.

Elevă clasa a IV-a

Persoanele din jurul nostru cred mai mult în noi, deoarece au văzut că putem mai mult!

Elev clasa a VII-a

La școală colegii au rămas surprinși de ce am făcut.

 

Elevă clasa a V-a 

Atunci când îți dai silința pentru un lucru sigur îl vei reuși .

Elevă clasa a VII-a

M-am bucurat foarte mult de această oportunitate de a învăța de la (echipa) Salvatorii Apei. Au o energie grozavă și vor să schimbe lumea. Sunt încântat că am pus umărul la am susțiunut transformarea ideilor în acțiuni. Îi încurajez să ducă la bun sfârșit toate proiectele în care sunt sau în care vor fi implicați. 

 

Matei, Mentor Școala Primară Vasile Conta, Iași

Am simțit că orice se poate dacă suntem o echipă!

Elev clasa a VI-a

PARTENERI ȘI ARTICOLE

O inițiativă a

Asociației All Grow. 

Telefon: +40  726 158 632 sau +1 404 610 3556

Email: info@allgrowconsulting.com                    

  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook