CHANGE ARCHITECTS

Este ințiativă umbrelă a Asociației All Grow și are la bază metodologiile inovative Design Thinking și Maker Education. 

 

La nivelul elevilor această metodă duce la dezvoltarea competențelor secolului 21 și a Super Puterii de a Crea Schimbare! 

PARTICIPĂ

Programul Change Architects se desfășoară pe parcursul anului școlar 2020-2021. Cadrele didactice interesate să aplice metodologia Change Architects trebuie mai întâi să se înscrie.

Pașii de desfășurare sunt următorii:

După ce te-ai înscris, echipa noastră te va contacta pentru a te pregăti să aplici metodologia Change Architects.

PREGĂTEȘTE-TE

APLICĂ METODOLOGIA

TRIMITE PROIECTUL

Data limită:

25 IUNIE 2021

Data limită:

15 MAI 2021

Metodologia poate fi aplicată pe parcursul anului școlar.

AFIȘAREA REZULTATELOR

15 IULIE 2021

REGULAMENT

 

Inițiativa Change Architects este deschisă tuturor copiilor cu vârste între 6 și 18 ani. Pentru a participa la activități cadrele didactice trebuie mai întâi să înscrie școala lor putea participa. Perioada de înscriere se încheie pe 15 Mai 2021.  Activitățile cu elevii se pot desfășura pe întreaga durată a anului școlar, dar nu mai târziu de 25 Iunie 2021, data limită de trimitere a proiectelor și trebuie să aplice metodologia Change Architects.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 25 Iunie - 15 Iulie 2021. Fiecare proiect va fi evaluat de o  echipă de experți și persoane pasionate de educație și antreprenoriat social din România și din străinătate.  Criteriile de evaluare a aplicației sunt aplicarea corectă a Metodologiei. Puncte suplimentare se vor acorda pentru inovare, creativitate, spirit de echipa și prezentare. 

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul nostru pe data de 15 Iulie 2021. 

Succes tuturor! 

JURIU

Adriana Dabija - poza.jpeg

Adriana Dabija

„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe”

- C. Brâncuși

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Mă numesc Adriana Dabija, sunt mămica a doi copii minunați, Mara și Sasha. Preocuparea mea constantă este legată de dorința de a crește copii sănătoși fizic și mintal. Iar pentru asta trebuie să mă îngrijesc în fiecare zi să fie „hrăniți” cum trebuie, cu hrană pentru trup, minte, inimă și suflet. Îmi place să citesc, să povestesc și să învăț zilnic lucruri noi. Da, pentru că nu ești niciodată prea bătrân pentru a învăța și nici atât de știutor pe cât ai crede.

 

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Decizia de a mă implica în aceste activități este în strânsă legătură cu poziția pe care o am față de evoluția noastră ca societate: cu cât vom fi mai educați, mai implicați și mai simțitori față de nevoile reale ale lumii în care trăim, cu atât mai spectaculoase vor fi rezultatele. Iar pentru asta nu există „prea devreme” sau „prea târziu”.

Adriana.jpeg

Adriana Mogoș

 Make Life Magic ! Fă Viața Magică!

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Desi in viata de zi cu zi lucrez intr-o corporatie de IT, sunt o persoana creativa, imi place foarte mult sa scriu, mai ales catrene amuzante cu care sa imi surprind prietenii. O dorina mare de a mea este sa public o carte cu poezii pt copii la care momentan lucrez… carte ce va avea sa fie ilustrata de desenele fetitei mele.​

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Daca pot ajuta cu cat de putin, o fac intotdeauna cu mare drag. Rezonez foarte mult cu proiectele All Grow si felul lor de a fi, astfel ca nu aveam cum sta deoparte

IMG_7683.jpg

Alexandra Voinea

“Fa rai din ce ai” 

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Sunt o persoana activa, pasionata de tehnologie si activitati sportive. Imi place sa ma autodepasesc constant si sa invat lucruri noi.Recent, am invatat sa am mai multa rabdare sis a fiu mai mult asa cum simt, decat asa cum trebuie. Ma ascult mai mult.

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Imi place foarte mult sa ajut si consider ca experientele fiecaruia dintre noi sunt de folos pentru altii. Fie ca se regasesc si empatizeaza cu ele, fie ca doar le asculta, ele constituie o informatie, care le poate aduce noi invataturi.

NEF_5861.jpg

Alida Secan

"Si cand crezi ca nu mai poti, mai poti putin!"

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

In ce fel mi-am setat inca din scoala generala si liceu cum as vrea sa arate viata si viitorul meu in urmatorii 10-15 ani, si in ce a constat traiectoria mea pe baza planului facut, a deciziilor luate si a alegerilor facute.

 

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Simt ca pot si am cum sa-i ajut pe elevi sa se orienteze in organizarea activitatilor lor si a planurilor lor de bataie, impartasind si indicand din experienta scolara, profesionala si personala.

image.png

Anca Stoleru

„Nu zi niciodată nu se poate, ci începe cu să vedem.” - Nicolae Iorga

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Sunt o persoana vesela si optimista. Imi place sa invat lucruri noi si sa fiu de folos celor din jur.

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Imi doresc sa fac parte din proiectele care vor aduce o schimbare in bine pentru noi si pentru cei din jurul nostru.

Poză Cătălina.jpeg

Cătălina Nicola

Înţelepciunea vieţii e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte. (Nicolae Iorga).

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Mă numesc Cătălina și lucrez într-un domeniu foarte frumos, prin intermediul căruia mă plimb printre proiectele educaționale. Am o familie care mă susține și o fetiță minunată, de doi an și jumătate, care mă determină să-mi doresc și mai mult să mă dezvolt zi de zi. 

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Pentru că este unul dintre ONG-urile foarte dragi sufletului meu. Am asistat la creșterea și dezvoltarea lui frumoasă, am cunoscut primele generații de participanți și m-am convins să este un model de „așa da!”.

DSF_poza.jpg

Dan Florescu

Arata-mi o persoana care nu a gresit niciodata si o sa iti arat o persoana care nu a realizat niciodata nimic" - William Rosenberg

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Sunt Ir. Dan-Stefan Florescu, designer strategic specializat in inovare.

 

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Pentru ca rezonez cu valorile AllGrow si cred in modul in care incearca sa aiba un impact asupra sistemului educational.

20210607_115636_com.whatsapp.jpg

Delia - Elena Vasiliu

Nu încerca sa devii neapărat o persoana de succes, ci una de valoare.

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

    In general merg pe ideea: hai sa descoperim prin interacțiune lucruri despre ceilalți. Totuși, pană la a ne cunoaste,as putea spune despre mine ca sunt o persoana sociabila si vesela. Imi place natura si tot ce este/înseamnă frumos. 

 

 De ce ai decis să te implici în activități AllGrow? 

     Imi doresc sa ma implic in activitățile AllGrow deoarece mi-ar plăcea sa vad cum este sa fii in postura de jurat, nu doar in cea de ''evaluat''. Imi doresc sa aflu lucruri noi, sa socializez si.... pentru un plus de experiență.  

WhatsApp Image 2021-06-04 at 5.01.21 PM.

Denis Cornea

Viata este bucuria de a impartasi impreuna

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Ca nu renunt deloc usor la ceea ce imi pun in minte sa realizez si consider ca consecventa este cheia succesului

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Din bucuria de a fi intre oameni si mai ales printre copii

Profile_Pic_4.jpg

Grațiela Zaharia

If you cannot do great things, do small things in a great way. (dacă nu poți face lucruri grozave, fă lucruri mici într-un mod grozav)
(Napoleon Hill)

Ce si vrea să știe elevii despre tine?
Sunt o copilă mare, căreia inca îi place să se joace raţele şi vânătorii, să facă baloane din săpun şi să se caţere  în copaci, alături de alţi copii. Dar mai ales căreia încă îi place să viseze la lucruri măreţe şi că poate să schimbe lumea în mai bine, cu vorbe şi fapte bune şi mai ales cu zâmbete magice.

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?
Cred ca schimbarea se produce cand comunitatile se mobilizeaza iar AllGrow a deschis acest drum la care trebuie sa fim cu totii participanti nu doar spectatori.  Schimbarea vine cu noi, din noi, catre noi.

Poza ghita ionela-mariana (1).jpeg

Ionela Ghiță

,,Întotdeauna fa ceea ce-ti place, pentru a face cu bine''

 Ce ai vrea să știe elevii despre tine? 

Ca sunt un suflet tanar, plina de energie, dornică sa ajut elevii, sa mă dezvolt mereu si ambitioasa.

 

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow? 

Deoarece îmi place sa mă implic in proiecte ce au ca subiect principal elevii, deoarece am ocazia sa acumulez mai multa experienta si totodată pot sa si ajut.

20190717_132705.jpg

Irina Botezatu

“Daca nu vrei sa inveti, nimeni nu te poate ajuta. Daca esti determinat sa inveti, nimeni nu te poate opri.”

 Ce as vrea sa stie elevii despre mine.

Cred ca doua lucruri ma defines in general: curiozitatea si dorinta de a invata mereu ceva nou – atat personal cat si professional. Pasiunea mea este calatoritul, oriunde si oricand, pentru ca e cel mai bun mod de a descoperi mereu lucruri noi si in acelasi timp de a te descoperi si de a creste ca persona.

Profesional, am schimbat cateva meserii de-a lungul timpului, dar fiecare dintre ele a fost cumva legata de invatare; professor, consultant HR, formator, trainer.

  

De ce m-am decis sa ma implic in activitaile ALLGrow?

AllGrow are o viziune despre invare foarte similara cu ceea ce cred eu ca este rolul invatarii in viata noastra, si mai mult decat atat, cu fiecare interactiune cu voi, invat sau descopar ceva nou la randul meu.

miselina.png

Miselina Nistor

Dacă nu-ți place situația actuală, atunci fă o schimbare! Nu ești un copac – Jim Rohn; 

Ce ai vrea să știe elevii despre tine? 

Ce pot spune despre mine:).... foarte multe sau nimic, depinde de situatie! Imi place sa glumesc cu cei din jur, sociabila si uneori aiurita:)

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow? 

Am decis sa ma implic deoarece vreau sa aflu lucruri noi si sa socializez cu cei din jur.

Picture1.png

Nicholas Sachet

“humor is the soul's last line of defense, and as long as we're laughing we alive”

Ce ai vrea să știe elevii despre tine? 

I’m Nicolas, 30 years old and born in the West of France, next to the Atlantic Ocean. Only child, I fell quite late into the graphic design area which look today more like a hobby than a job, I’m also doing a lot of sport in my free time.

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow?

During Covid era, I stayed more at home with some extra free time I wanted to invest. HPE gave me the chance to participate in such a program where I know help was really needed. The first time I opened the portal I saw a need for a designer, and I didn’t wait but jumped on it as I saw kind of a sign. Working with Madalina and the team is a pleasure and great ideas and actions are taken. I’m also very happy to see that my work is useful for the cause.

Oana Ciurdea

Carpe diem!

Ce ai vrea să știe elevii despre tine? 

Sunt o fire pozitiva, careia ii place sa se inconjoare de oameni frumosi, pozitivi. Imi place sa ajut si fac acest lucru fara sa astept ceva la schimb (poate doar un zambet). 

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow? 

De 3 ani sunt mama si vreau sa fiu la curent cu totul, pentru a incerca sa le ofer copiilor mei ceea ce poate eu nu am avut. AllGrow este una din experientele care ma poate ghida pe acest drum.

_edited.jpg

Raluca Teodorescu

"the fears we do not face, become our limits”

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Nu imi vine natural sa fiu sociabila, deschisa, dar prin mai multe exercitii, experiente am capatat mai multa incredere in mine si ma folosesc de asta pentru a merge mai departe si a experimenta cat mai multe lucruri.

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow?

Am decis sa ma implic in activitati AllGrow pentru ca de cativa ani am descoperit placerea de a lucra cu oamenii si astfel am invatat mai multe si despre mine. Am devenit mai curajoasa de atunci, iar momentele cand pot sa ajut pe cineva doar prin a schimba cateva idei, imi dau o energie pozitiva.

DSC01616.jpg

Roxana Machedon

Schimbarea incepe cu tine”

Nevoia de socializare adusa de contextual actual m-a determinat sa vreau sa cunosc si mai multa lume cu care sa pot sa impartasesc din experienta mea, sa ajut dar cel mai important de la care sa invat lucruri noi.

Poza Nistor Constantin.jpg

Tony Nistor

Daca vrei sa ajungi la o destinatie repede mergi singur, daca vrei sa ajungi departe mergi in echipa! 

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?   

Imi place sa ajut oamenii din jurul meu, sa las ceva in urma si sa inspir si pe altii sa se implice in comunitatile din care fac parte si nu numai.

 

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow? 

Imi place sa revin acolo unde ma sint bine primit si unde e apreciata contributia mea.

WhatsApp%20Image%202021-06-04%20at%205.0

Vasilica Cioata

”Orice dar e o bucățică de suflet. Și tot ce dai din toata inima e de un preț ce nu se poate socoti. Adevărata valoare a darului e pururea hotărâtă de dragostea cu care-i primit.” - A. Vlahuță”

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

Că sunt o persoană sociabilă, spontană, căreia îi place să își trăiască viața și care nu pune preț pe lucrurile materiale. Cel mai de preț lucru pe care îl am este familia și cei dragi, alături de care îmi place să petrec cel mai mult timp.

De ce ai decis să te implici în activități AllGrow?

Pentru cunoaștere și învățare din experiențele altora.

Vicky Nicolaescu

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. – Mahatma Gandhi

Ce ai vrea să știe elevii despre tine?

MCând eram elev m-au atras în mod special activitățile artistice pentru că îmi ofereau șansa să mă exprim creativ și să îmi dezvolt abilitățile de a lucra în echipă și de a crea ceva frumos împreună cu colegii. Cred că toate aceste activități artistice m-au educat enorm din punct de vedere emoțional și au contribuit la modelarea omului care sunt astăzi. În prezent încurajez și susțin cu drag activitățile și proiectele care stimulează creativitatea, gândirea critică și exprimarea liberă a copiilor.

 

De ce ai decis să te  implici în activități AllGrow?

Cred cu tărie că proiectele și inițiativele dezvoltate de All Grow pot avea un impact special atât asupra elevilor cât și a profesorilor. Mai ales în contextul actual, în care toți am fost nevoiți să ne adaptăm unui stil de viață complet diferit față de ce experimentasem până acum, cred că All Grow are potențialul de a transforma aceste noi provocări în oportunități de dezvoltare.