Colțul cu Vise, Centrul Școlar de Educație Inclusivă, Beclean, Bistrița-Năsăud

Copii clasei pregătitoare au observat ca lipsește ceva în clasa noastră și anume: un colțișor cu jocuri și jucării educative, astfel am considerat imperios necesar să ne realizăm visul.

Ne-am organizat și ne-am luat rolurile în serios dar cerând și ajutorul celor din jur. Am fost încurajați și susținuți iar cei cu care am intrat în contact ne-au spus că:”jocul și jucăriile educative sunt folosite ca mijloc de educație mai ales copiilor de vârste mici, școlari și preșcolari, ajutându-și abilitățile intelectuale, creative, logice, lingvistice, emoționale, psihice etc”.

Am ales ”COLȚUL CU VISE” pentru că am avut un crez: acela de a-l transforma în realitate.Ne-am făcut un plan, o listă de jucării și jocuri educative, am căutat sponsori și am pornit la drum.

Poveste de schimbare facilitată de Doamna CÎRLEJAN ANICA.

Enumeră problemele identificate de elevi:

- -dorința copiilor de a se juca în sala de clasă in timpul liber, când vremea este neprielnică și mai ales în cadrul unor activități ludice, de terapie ocupațională, joc și mișcare etc

-lipsa jucăriilor educative și nu numai, din sala de clasă

-lipsa unui colțișor amenajat adecvat pentru astfel de activități

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

Sala de clasă este un loc aparte în care ne petrecem o mare parte din timpul zilei. Este curată și primitoare însă ceea ce ne lipsește cu desăvârșire sunt jucăriile.

Lipsa acestora ne face triști și supărați.Am considerat că este un prim pas și un bun început pentru a putea schimba ceva, mai ales că joaca oferă copiilor oportunitatea de a descoperi cum funcționează lucrurile, de a se înțelege unii cu alții, de a incerca roluri noi, îi învață să fie cinstiți, să respecte reguli, să lucreze în echipă, le dezvoltă spiritul de fair-play, îi unește. Așadar am cerut ajutor, am primit promisiuni și am hotărât împreună:”ȘI EU POT”

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Elevii din clasa pregătitoare, o parte din părinți precum și doamna invățătoare.