Educația de calitate privită prin ochi de copil!, Școala Gimnazială nr.11,Buzau

In cadrul acestui proiect ne-am propus sa acordam o atentie deosebita EDUCATIEI si nu orice fel de educatie ,discutam despre o EDUCATIE DE CALITATE. Dupa studierea materialelor oferite de catre organizatori pe site,ne-am oprit, impreuna cu elevii nostri asupra catorva aspecte foarte importante.

Mentionam ca titlul activitatii ne impune ca implicarea elevilor sa fie maxima. Ei propun sa discutam si sa facem cateva activitati cu referire la :

Ce ti-ar placea sa schimbi in viata ta de zi cu zi?

Metoda scaunului

Supereroii din viata lor

Solutii pentru o educatie de calitate

Cum sa facem ghiozdanul mai usor

Metode moderne de invatare

Poveste de schimbare facilitată de Marinescu Raluca și Marculescu Livia.

Enumeră problemele identificate de elevi:

Părerile și mărturiile copiilor cu privire la dreptul la educație sunt formulate în diferite moduri: unii copii vorbesc depre nerespectarea drepturilor lor în școală, care este instituția de învățământ care ar trebui să le asigure nu doar accesul la educație, ci și siguranță, egalitate de șanse, nondiscriminare. Alți copii consideră că profesorii din școli ar trebui să fie mai implicați în viața copiilor și să ia atitudine atunci când le sunt încălcare drepturile. Copiii înțeleg prin educație faptul că este necesar să aibă cei 7 ani de acasă dar și că trebuie să meargă la școală pentru a beneficia și de alt tip de educație.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Pentru o educație de calitate, este nevoie ca intituțiile statului și familia să le ofere toate condițiile și cadrele necesare dezvoltării copiilor. Declarația Drepturilor Copilului și principiul ,,egalizării șanselor“ demonstrează necesitatea tuturor grupurilor de beneficiari ai serviciilor educaționale din sistemul public și din sistemele alternative de educație existente dintr-o comunitate, de a avea șanse egale la educație .

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

În concluzie, copiii au păreri diferite despre respectarea dreptului lor la educație, în funcție de nevoile lor și de experiențele din cadrul școlii. Educația oferită în școli, poate să le îngrădească posibilitățile de dezvoltare sau din contră, poate să îi ajute să învețe despre drepturile pe care le au, sau chiar să le încalce sau contribuie la respectarea mai multor drepturi ale copiilor.