Picturi Murale în Laboratorul de Științe! Școala Gimnazială Palanca, Com. Palanca, Bacău

În urma identificării situațiilor și lucrurilor care nu ne plac în comunitatea noastră, inspirați fiind de eroii noștri din desenele animate preferate, precum Buburuza Miraculoasă și Motan Noir, s-a născut proiectul ,,PICTURI MURALE ÎN LABORATORUL DE ȘTIINȚE” cu scopul de a avea o școală mai prietenoasă, veselă și colorată - o inițiativă ce răspunde nevoilor noastre reale. Nu am pictat la intâmplare, ci am pictat ecosisteme în care putem identifica biotopul și biocenoza specifică. Am format echipele de lucru, 4 echipe pentru patru picturi murale, am studiat atlase de biologie, botanică și zoologie pentru o reprezentare cât mai corectă a ecosistemelor și am trecut la lucru. Ne-am bucurat că alături de noi au fost și colegii speciali care au lucrat foarte frumos și corect. În scurt timp am înțeles că, pentru a realiza ceva, trebuie să colaborăm, să avem încredere unii în ceilalți.

Am găsit un sponsor generos – Asociația Centrul Ecologic ”Buha” din Ghimeș-Făget, județul Bacău, cu care am încheiat un protocol de colaborare și care ne-a oferit materialele necesare – culori acrilice, pensule, pensoane, șabloane, carioci, hârtie foto, imprimarea fotografiilor pentru album, etc.)Implementarea proiectului a durat trei luni - trei luni de joacă, bucurie, satisfacții de nedescris.

După ce am realizat un album cu fotografiile din timpul activităților noastre, am invitat colegii și profesorii noștri și am inaugurat noul laborator. Alături de noi au fost și doamnele profesoare din Cercul de chimie, nr.5 Moinești, județul Bacău, de la care am primit multe laude și încurajări ca să ne continuăm munca și în celelalte săli de clasă.

Părinții noștri sunt foarte mândri de noi și nu regretă că au semnat acordul de participare la proiectul Change Architects realizat de Asociația All Grow.

Poveste de schimbare facilitată de JUVERDEANU ANDREEA

Enumeră problemele identificate de elevi:

Lipsa rețelei de apă potabilă și a rețelei de canalizare în unele sate , ceea ce face imposibilă construirea de bucătării și băi cu apă curentă;

Gunoaiele de pe malul apelor;

Noroiul de pe drum;

Poluarea aerului;

Defrișările masive ale pădurilor;

Curtea școlii neamenajată;

Gențile prea grele;

Sălile de clasă neatractive.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

- Sălile de clasă cu pereții albi nu sunt pe placul elevilor. Ei au ales să facă clasele în care învață mai prieten