top of page

Împreună la școală! Liceul Tehnologic ”Dr. C. Angelescu”, Găești, Dâmbovița

Ne am propus sa ajutam, sa daruim, sa fim mai buni, sa facem bucurii marunte copiilor din Centrul Social Gaesti, prin oferirea unor daruri si organizarea unor spectacole pentru acestia in cadrul centrului din orasul nostru. Aici sunt copii cu nevoi speciale, copii care beneficiaza de asistenta permanent, copii de care nu trebuie sa uitam; ei exista chiar daca unii dintre noi nu constientizeaza acest lucru.

Poveste de schimbare facilitată de STANCIU ADINA FLORICA

Enumeră problemele identificate de elevi:

- Coruptia

- Rasismul

- Nedreptatea

- Saracia

- Drumuri neasfaltate

- Putine parcuri si locuri de joaca

- Taierea padurilor

- Abandonul- copiii din centrele de plasament

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

- Au ales copiii din centrele de plasament, deoarece cunosteau centrul de copii si pe acesti copii din colaborarile pe care scoala le-a avut cu DGASPC, in speta cu centrul de copii din oras si si-au dorit sa fie mai aproape de ei, au simtit ca pot face acest lucru prin forte proprii.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Cei mai afectati de aceasta problema sunt copiii din centru. Elevii participanti la proiect sunt deranjati de faptul ca acei copii au probleme de sanatate si sunt institutionalizati, unii abandonati de familie.

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

- Oferirea unor cadouri

- Sprijinirea centrului cu produse alimentare

- Organizarea unor spectacole pentru copii cu ocazii speciale

- Vizitarea acestor copii cel putin o data pe luna

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

Luand in considerare resursele de care dispun, elevii au hotarat sprijinirea centrului cu produse alimentare, lucru ce ar fi de folos atat pentru administratia centrului dar ar produce bucurie si in sufletele copiilor.

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

Elevii si-au propus sa se organizeze cu regularitate pentru a sprijini copiii din Centru. Astfel , s-au mobilizat si au colectat sume de bani . Cu banii stransi, am mers impreuna la magazin pentru a achizitiona produse alimentare. Acestea au fost transportate la centru, unde o parte din produse, respectiv fructe/ ciocolata/ bomboane au fost impartite direct copiilor, iar restul alimentelor au fost donate Centrului pentru a fi preparate sau impartite ulterior copiilor.

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

In primul rand, elevii din proiect au descoperit empatia petrecand timp cu copiii din centru, apoi au simtit stima fata de sine, constientizand ca au facut un lucru demn de urmat si nu in ultimul rand, copiii au spus ca se simt norocosi in familiile lor si mai ales se simt multumiti pentru faptul ca sunt sanatosi. Aceasta experienta a fost emotionanta, stimuland dorinta de implicare, de sustinere, de schimbare. Copiii participanti la proiect isi doresc continuitatea si dezvoltarea acestuia.

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

10 - 20

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

CReprezentantii Centrului au multumit copiilor pentru faptul ca se gandesc la acesti copii iar beneficiarii directi ai proiectului nostru ne-au rasplatit cu zambetul lor, cel mai de pret „” pe care ei il pot oferi.

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

A fost nevoie de transport, dar am reusit sa luam masina scolii pentru a achizitiona produsele si a le transporta la Centru

Cât timp a durat să implementați soluția?

între 7 și 15 de zile

Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?

Am promovat actiunile proiectului nostru in randul cadrelor didactice, am vorbit cu directorul scolii dar si cu directorul Centrului, am realizat fotografii pentru a promova proiectul si am primit promisiuni de implicare pe viitor.

Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?

20 - 50

Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.

-Ne dorim sa marim echipa de proiect si sa atragem atat colegi elevi din alte clase cat si cadre didactice care sa se alature actiunii noastre. De asemenea, ne dorim sa atragem sponsorizari care sa sustin actiunile noastre.

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page