ALEEA SENZORIALÃ, Şcoala Gimnazialã nr. 1 Poenari, Giurgiu

Elevii clasei a IV a au construit în curtea şcolii o Alee senzorialã, care sã fie un loc de conectare cu marialele naturale, un spaţiu de recreere şi încãrcare a bateriilor pe timpul pauzelor.


Poveste de schimbare facilitată de PANAIT VIORINA


Enumeră problemele identificate de elevi:

- gunoaiele de pe stradã şi din râul care curge lângã sat;

- numãrul mic de copaci plantaţi în curtea şcolii;

- aruncarea puilor vii de pisicã la marginea satului;

- sala de sport neîncãpãtoare;

- lipsa unui spaţiu dedicat recreerii în curtea şcolii pe timpul pauzelor;

- lipsa unor programe de valorizare a tradiţiilor;

- lipsa cãsuţelor pentru pãsãrele din cei câţiva pomi din curtea şcolii;

- lipsa unui spaţiu special amenajat pentru desene Graffiti;

- inexistenţa unui spaţiu în şcoalã dedicat doar elevilor;

- inexistenţa unui program de promovare a localitãţii;

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

- Copiii au ales sã construiascã o Alee senzorialã în curtea şcolii.

Au ales aceastã idee fiindcã au constatat cã nu existã un spaţiu de relaxare pentru elevi, cã în curtea şcolii nu existã materiale din naturã cu care sã poatã lua contact fizic, ceea ce îi streseazã şi le oferã o stare de încordare.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Copiii au discutat cu ceilalţi colegi de la alte clase şi au constatat cã şi aceştia resimt tristeţea şi frustrarea cã nu au unde sã se relaxeze în timpul pauzelor.