Educație de calitate cu ajutorul reciclării DEE, Echipa DEE Școala Gimnazială Vlădești, Argeș

Proiectul din acest an este o continuare a celui din anul anterior,proiect cu care am demonstrat atunci că Se poate să modernizăm o sală de clasă fără a cheltui din bugetul școlii. Astfel că, anul acesta am hotărât să mărim componența echipei de proiect prin atragerea altor elevi în demersul nostru de a moderniza săli de clasă prin reciclarea, refolosirea deșeurilor electrice – DEE.

Astfel, pentru a aduce cărți și videoproiectoare în două săli de clasă – viitorul cabinet de limba engleză și o sală de clasă de la ciclul primar - am hotărât să continuăm strângerea de DEE-uri în cantitate foarte mare, urmând ca sumele pe care le vom primi să fie investite în aceste obiecte. Însă am avut nevoie și de ajutor: a comunității locale, al colegilor noștri, dar și al unui mentor. Am reușit în cele din urmă să adunăm o cantitate aproape dublă față de anul trecut, cca 1500 de DEE –uri – televizoare, becuri, mașini de călcat, fire electrice, baterii, baterii de mașină, etc.

Poveste de schimbare facilitată de Coordonator proiect Ivan Mihaela, Diță Ilenuța; Ilincescu Dorel; Stroe Dragoș; Mitrică Aurelia Ionela; Jugănaru Steluța – biblioteca comunală Vlădești și Mentor Clara Tănăsescu din partea companiei Autonom.


Anul trecut elevi au realizat proiectul:

Se Poate!

Ce au decis elevii?

X Continue proiectul început

Înceapă un nou proiect și să folosească lecții învățate

Ce argumente au adus pentru continuarea proiectului?

- Anul trecut am reușit să aducem două table magnetice albe în sala de clasă prin strângerea de DEE-uri

- Firma care ne-a sponsorizat dorește să continue colaborarea cu noi

- Școala dorește să modernizeze clasele, dar nu are bani

- Dacă reciclăm DEE-uri, facem o activitate de ecologizare în comunitatea noastră, astfel încât nu vom mai avea un mediu foarte poluat

- Reducem poluarea, salvăm mediul

- Pe malul râului care trece prin sat sunt aruncate o mulțime de deseuri electrice. Dacă arătăm comunității locale că prin reciclarea acestora obținem bunuri pentru școală – cărți și videoproiectoare – atunci locuitorii nu vor mai polua apele și vor aduce deșeurile la biblioteca comunală unde dorim să facem un centru de strângere.

- Dorim să modernizăm două săli de clasă prin aducerea a două video proiectoare și a unor materiale educaționale in limba engleză

Ce argumente au adus pentru începerea unui alt proiect?

În acest moment e mai ușor să continuăm acest proiect