JOCUL NE FACE MAI BUNI! Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu, Tg-Jiu, Gorj

Prin proiectul JOCUL NE FACE MAI BUNI!, elevii clasei a IV a C, au urmărit să reducă numărul actelor de bullyng din comunitatea școlii noastre. Au identificat problema bullyng-ului, au simțit ce inseamnă să fie agrezați, și-au imaginat cum ar fi pauzele lor dacă ar fi armonie între ei, cum s-ar distra, au acționat făcând un plan, au comunicat atât între ei cât și cu elevii din alte clase, dar și cu personalul de conducere și administrativ al școlii. Rezultatele muncii lor sunt remarcabile.

Adulții au înțeles că jocurile au o influență bună asupra copiilor și s-au mobilizat și i-au ajutat pe inițiatori să – și ducă planul la bun sfârșit, așa că s-au achiziționat desene profesionale pe asfalt. Elevii au început să se joace, să respecte regulile jocurilor, să se împrietenească, să fie mai veseli, să fie pozitivi.

Poveste de schimbare facilitată de Vladu Ana Nicoleta.

Obiectivele de dezvoltare durabilă adresate de acest proiect de schimbare

Anul trecut elevi au realizat proiectul:

Jocul ne face mai buni

Ce au decis elevii?

X Continue proiectul început

Înceapă un nou proiect și să folosească lecții învățate

Ce argumente au adus pentru continuarea proiectului?

Elevii au considerat ca tema pusă în discuție anul trecut este una de actualitate, așa că și-au dorit să continue acel proiect, deoarece știau că dacă nu va fi cineva care să fie inițiatori în continuare se va reveni la vechile obiceiuri.

Au vrut de asemenea să ajunga la un nivel mai mare, să se facă auziți în comunitate și să contribuie mai mult la înlăturarea bullyng-ului.