Ajuta natura si ea te va ajuta pe tine! Grupa ECO, Școala Primară Vasile Conta, Iași

In cel de-al doilea an de proiect, am decis , impreuna cu membrii grupei , sa ne ocupam de protectia animalelor. Dar, n-am abandonat nici ideea protejarii mediului, a reciclarii selective.Am avut in vedere ajutorarea cainilor fara stapan. In acest sens, am vizitat adaposturi pentru caini, am realizat un parteneriat cu o clinica veterinara,am participat la o campanie de cu donatii de harna pentru cainii dintr-un adapost, am vizitat o ferma de animale, am impartit pliante,fluturasi de promovare a proiectului dar si pentru constientizarea protectiei cainilor fara stapan.

Poveste de schimbare facilitată de Achitei Marinica și mentor Dragoș Gavrilescu fondator Design Thinking Society.


Anul trecut elevi au realizat proiectul:

- Ajută natura și ea te va ajuta pe tine

Ce au decis elevii?

X Continue proiectul început

Înceapă un nou proiect și să folosească lecții învățate

Ce argumente au adus pentru continuarea proiectului?

-Faptul ca , anul trecut proiectul a fost selectat ,intre cele 5 si dorinta de a trai intr-un mediu curat

Ce argumente au adus pentru începerea unui alt proiect?

-

Cum a fost prima interacțiune cu mentorul?

Am asteptat cu interes, emotie si curiozitate intalnirea cu mentorul. Chiar de la prima intrevedere (video), Dragos a reusit sa ne transmita incredere, motivatie si garantia unei bune colaborari.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

A fost aleasa problema cainilor fara stapan, datorita faptului ca acestia erau intalniti frecvent in drumul lor catre scoala dar si a faptului ca , membrii grupei sunt iubitori de animale.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă și de ce?

In primul rand, cei mai afectati erau chiar cainii. Apoi, copiii care nu puteau sa se joace in siguranta in spatiile de joaca, dar si cei care nu prea iubeau animalele.

Enumerați două oportunități și două provocări identificate în urma înterviurilor și observațiilor realizate de elevi?

Participarea la o activitate de colectare (donatii) a hranei pentru cainii dintr-un adapost. La activiatea care s-a desfasurat in parcarea Carrefour Felicia, au participat alaturi de copii si parintii acestora.Parteneriatul cu o clinica veterinara si desfasurarea unor activitati(colindat, vanzare de martisoare) de sensibilizare a opiniei publice pentru a strange fonduri si a dona hrana cainilor dintr-un adapost.


Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

- Distribuirea de fluturasi, pliante

- Confectionare unor obiecte vestimentare pentru cainii colegilor si organizarea unei expozitii

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

-Toate ideile au fost puse in practica

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

In etapa de inceput a proiectului s-a realizat activitatea de colectare/donatii de hrana pentru cainii dintr-un adapost. Vizita si colaborarea cu Clinica veterinara GogoVet, programul de colinde si vanzarea martisoarelor in vederea strangerii de fonduri pentru activitatea grupei.

In Scoala Altfel, in cadrul vizitei la Liceul ,, M.Kogalnicenu” a fost continuata activitatea de promovare a proiectului.

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

In primul rand mobilizarea parintilor din grupa, obtinerea fondurilor (am fost grupa care a reusit sa stranga cele mai multe fonduri pentru proiect), realizarea unor parteneriate si nu in ultimul rand, faptul ca proiectul nostru a prezentat interes, a sensibilizat persoanele in fata carora l-am prezentat .

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

mai mult de 100

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

- Felicitari pentru initiativa! Bravo ! Sa aveti mereu incredere in ideile voastre!

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

- O prima dificultate a fost aceea de a reusi sa ne sincronizam noi , ca si echipa. Nu reuseam sa ne intalnim toti, pentru a participa la activitatile de teren, uneori aveamopinii diferite. Dar, am decis sa ne impartim responsabilitatile, sa apelam si la sprijinul parintilor. De un real ajutor ne-au fost si ideile mentorului care ,ne-a dat incredere si ne-a ajutat sa mergem mai departe.

[if !supportLists]

Cât timp a durat să implementați soluția?

mai mult de 30 de zile