top of page

Avem și noi grădina noastră! Școala Gimnazială IONEL TEODOREANU, București

Copiii vor planta copacei in curtea scolii.

Poveste de schimbare facilitată de LACATUS CRISTINA.

Obiectivele de dezvoltare durabilă adresate de acest proiect de schimbare:

Enumeră problemele identificate de elevi:

Fenomenul Bullying, poluarea mediului, poluarea apelor, alimentatia deficitara, lipsa educatiei, taierea copacilor, sanatatea, drogurile

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Elevii au ales sa rezolve problema legata de mediul inconjurator si protejarea acestuia. Au hotarat sa aleaga aceasta problema deoarece curtea scolii este foarte generoasa ca spatiu. Aici vor planta copaci, flori, astfel, ajutand la refacerea mediului si la „crearea” de oxigen , elementul vital al unei vieti sanatoase.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Persoanele cele mai afectatate de aceasta problema sunt oamenii, indiferent de varsta, si nu numai acestia, ci si animalele si toate celelalte vietuitoare.

Copiii au foste deranjati de aceasta problema cand au fost in excursii si tabere si au vazut cum padurile noastre, ale romanilor au fost distruse incetul cu incetul.

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

Solutiile gasite de copii au fost:

1. Plantarea de copaci si flori in curtea scolii, mediul cel mai apropiat de ei

2. Ingrijirea plantelor si arborilor din curtea scolii

3. Crearea unui mediu prielnic copaceilor plantati

4. Curatenie in curtea scolii

5. Sa nu rupa/ distruga ceea au plantat

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

Solutia aleasa de ei a fost plantarea de copaci in curtea scolii, creandu-si astfel propria gradina si contribuind la refacerea celei existente.

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

Dupa cea fost aleasa problema ce va solutionata de catre si cu ajiutorul copiilor, acestia s-au pus pe treaba. Si anume: au discutat cu parintii si au achizitionat pomisori ce urmau sa fie plantati in curtea scolii.

De asemenea, intentia lor a fost comunicata si conducerii scolii, dar si celorlati copii din scoala.

Doamnele directoare au fost de acord cu propunerea lor, felicitandu-i pentru intentia lor. Clasele celelate au luat si ele initiativa si au plantat cate un pomisor in curtea scolii.

Au trecut la munca propriu zisa, si anume plantarea de copacei in curtea scolii, urmarindu-si dorinta. Au fost ajutati de paznicul scolii care le-a indicat zona unde pot planta si i-a ajutat la sparea gropilor.

La sfarsitul plantarii, copiii au fost tare mandri de ceea ce au lucrat.

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

Rezultatele proiectului sunt pozitive, deoarece copiii, prin activitaea lor, au contribuit la extinderea gradinii din curtea scolii, au contribuit la ideea de verde , ceea ce inseamna sanatate si aer curat. Si nu in ultimul rand, copiii au reusit sa atraga si alti participanti in proiectul lor.

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

mai mult de 100

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

Dna directoare..” Bravo, copii! Cu voi am reusit sa facem o gradina mai bogata si mai frumoasa in curtea scolii. Datorita voua aerul va fi mai curat si mai respirabil. Asta inseamna sanatate curata!”

Parinte....” Sunt incantat de ceea ce au facut copiii! Ar trebui ca toata lumea sa aiba astfel de initiative si atunci dezastrele s-ar putea diminua

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

Nu au fost intampinate dificultati.

Cât timp a durat să implementați soluția?

mai mult de 30 zile

Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?

Ca sa promoveze proiectul in scoala, copiii au solicitat o zi eco in cadrul Saptamnii Altfel. Au vorbit cu doamna invatatoare si cu consilierul educativ al scolii, intr-una din intalnirile de la consiliul elevilor.

Ideea lor a fost aceptata foarte usor si a fost solutionata acceptabil.

Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?

mai mult de 100

Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.

-Proiectul va fi sustinut si pe viitor. Copiii vor ingriji ceea ce au plantat, vor cosmetiza copaceii plantati, se vor informa cu privire la actiunile ce ar trebui efectuate spre a avea o gradina curata si frumoasa. La nevoie , vor mai efectua si alte actiuni de plantare in anii urmatori.

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page