Cartea te face om mare! Echipa: clasei a III-B, clasa albinuțelor vesele Școala Gimnazială „Pompiliu

Daca in primul proiect, elevii au ales că și tematici bullyingul și ajutorarea unor copii nevoiași, acum s-au gândit că ar fi bine sa se gândească și la viitor. Ce înseamnă viitor pentru ei? Și eu am rămas plăcut surprinsă să văd o descriere minunată a cuvântului viitor: educație acasă și la școală. O educație care se realizează prin lectură. Aceasta fiind și motivarea lor pentru următorul proiect intitulat „ Cartea te face om mare”.

Poveste de schimbare facilitată de Gogelescu Bădița Ana-Maria și mentor din partea companiei Oracle, Muhammer Resul.Anul trecut elevi au realizat proiectul:

Ce au decis elevii?

Continue proiectul început

X Înceapă un nou proiect și să folosească lecții învățate

Ce argumente au adus pentru continuarea proiectului?

-

Ce argumente au adus pentru începerea unui alt proiect?

- Elevii au considerat că au realizat un progres în proiectul pe care l-au desfășurat anterior, chiar au reușit să elimine din problemele prezentate. De asemenea și-au dorit să aplice și alte idei, idei ce le-au gândit în etapa de analiză. Astfel s-au hotărât să înceapă noul proiect „Cartea te face om mare!

Cum a fost prima interacțiune cu mentorul?

Copiii au fost încântați de interacțiunea cu mentorul. Pentru ei a fost o noutate sa discute cu „un om învățat” cu ajutorul laptopului. Au fost încântați de experiență vastă a mentorului, de toate poveștile spuse de acesta, de răspunsurile date la întrebările adresate. Deși au fost timizi la început, au prins curaj și au discutat cu mentorul pe diferite teme.