Cartea te face om mare! Echipa: clasei a III-B, clasa albinuțelor vesele Școala Gimnazială „Pompiliu

Daca in primul proiect, elevii au ales că și tematici bullyingul și ajutorarea unor copii nevoiași, acum s-au gândit că ar fi bine sa se gândească și la viitor. Ce înseamnă viitor pentru ei? Și eu am rămas plăcut surprinsă să văd o descriere minunată a cuvântului viitor: educație acasă și la școală. O educație care se realizează prin lectură. Aceasta fiind și motivarea lor pentru următorul proiect intitulat „ Cartea te face om mare”.

Poveste de schimbare facilitată de Gogelescu Bădița Ana-Maria și mentor din partea companiei Oracle, Muhammer Resul.Anul trecut elevi au realizat proiectul:

Ce au decis elevii?

Continue proiectul început

X Înceapă un nou proiect și să folosească lecții învățate

Ce argumente au adus pentru continuarea proiectului?

-

Ce argumente au adus pentru începerea unui alt proiect?

- Elevii au considerat că au realizat un progres în proiectul pe care l-au desfășurat anterior, chiar au reușit să elimine din problemele prezentate. De asemenea și-au dorit să aplice și alte idei, idei ce le-au gândit în etapa de analiză. Astfel s-au hotărât să înceapă noul proiect „Cartea te face om mare!

Cum a fost prima interacțiune cu mentorul?

Copiii au fost încântați de interacțiunea cu mentorul. Pentru ei a fost o noutate sa discute cu „un om învățat” cu ajutorul laptopului. Au fost încântați de experiență vastă a mentorului, de toate poveștile spuse de acesta, de răspunsurile date la întrebările adresate. Deși au fost timizi la început, au prins curaj și au discutat cu mentorul pe diferite teme.


Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.