Exploratorii Universului, Școala Gimnazială Prof Gen Ghe Gheorghiu, Gologanu, Vrancea

Pentru a avea condiții optime pentru educație, elevii clasei a V-a au hotărât sa-si picteze unul din peretii clasei. Ambientul atractiv face ca atentia copillor sa creasca, starea de bine generata sa contribuie la o mai buna conectare cu informatiile . Interesul pentru Univers al elevilor au facut ca in urma studiului individul si in grup privind Universul, elevii sa voteze una din picturile realizate de ei.

Pentru videoclipul proiectului puteti accesa următorul link:

https://animoto.com/play/6bPYtOr0hBhv0qi0HvOLZA


Provocările identificate:

- schimbare mobilierului,

- redecorarea clasei,

- redecorarea scolii,

- implicarea familiei in educatia copiilor, printr-o stransa legatură cu dirigintele si o buna comunicare cu conducerea scolii

- implicarea primariei comunei pentru atragerea de fonduri in vederea achizitionarii unei table interactive si schimbarii mobilierului deteriorat

Provocările alese:

Supraincarcarea peretilor cu diferite postere si panouri si sa se aleaga o modalitate de decorare care sa aducă o stare de bine propice studiului.

Problema aleasa a fost pictarea pe peretele din fata clasei a unui petic de Univers pentru ca aceasta imagine inspira la explorare, contemplare si reflectare.

Persoanele afectate:

Schimbarile de paradigma au facut ca psihologii sa atraga atentia asupra importantei ambientului din salile de clasă/ din școala, elevii sa aiba o aranjare diferită in bănci, să se evite.

Soluțiile identificate:

Sa picteze planetele, calea lactee, diferite constelatii, sa invite un pictor care sa îi ghideze in demersul lor, sa le dehidă calea spre artă, sa le incite creativitatea si implicarea.

Sa invite parintii sa decoreze impreuna.

Sa cumpere vopsea acrilica speciala pentru pereti.

Soluția selectată:

- Sa invite un pictor care sa le predea tehnici utile pentru pictura murala si in colaborare cu acesta sa realizeze capodopera dorită.

- Domnul profesor de desen s-a oferit sa le furnizeze cateva tehnici legate de combinarea culorilor, doamna director a agreat ideea cu pr