Pași de dans, Școala Gimnazială Ioan Opriș, Tuda, Cluj

#învățsădansez realizat de DAVID


Provocările identificate:

Să învețe să danseze pentru a-și învinge timiditatea, pentru a face mișcare și a căpăta mai multă încredere în el, în forțele proprii.

Soluțiile identificate:

Să învețe cât mai mulți pași de dans, să repete mereu, să vizioneze filmulețe cu oameni care dansează, să repete dansuri după înregistrări, să exerseze pași de dans împreună cu mama pentru relaxare, distracție, petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

Să construiască două instrumente, maracasa, care să îl ajute să păstreze ritmul de dans, astfel încât să învețe pașii mult mai ușor.

Activitățile realizate de elevi:

Din marea dorință de a învăța să danseze pentru a căpăta încredere în forțele proprii, pentru a face mișcare în casă și pentru a nu mai râde nimeni că nu știe pașii de dans, s-a născut această provocare. A urmărit filmulețe cu diferite tipuri de dans, înregistrări cu pași de dans, a repetat după diferite tutoriale, a exersat cu mama pași de dans, iar apoi pentru a ține ritmul în timpul dansului a avut nevoie de instrumente, așa că a adunat materialele pe care le avea în casă (cutii plastic, hârtie colorată, boabe de fasole, elastic, carioci) și a confecționat două maracase.

Procesul de implementare a activităților:

Eu am prezentat acest proiect astfel încât elevii să înțeleagă ceea ce au de făcut. Apoi, în fiecare zi am organizat sesiuni audio-video pe Zoom și am discutat pașii de lucru, pe zile, așa cum apăreau în ghid. Eu citeam întrebările, apoi fiecare elev oferea răspunsul și discutam împreună. Am oferit explicații suplimentare, clarificări acolo unde era nevoie. Toate materialele au fost accesibile elevilor pe grupul de whatsapp, pe email, dar și pe o platformă (24edu) special creată pentru perioada desfășurării cursurilor on-line.