Spitalul subacvatic, Școala Gimnazială Ioan Opriș, Tuda, Cluj

#sănătatespitalsubacvatic realizat de DIANA MARIA

Provocările identificate:

Să cunoască, să descopere mediul subacvatic, să se poată adapta acestui mediu pentru a trăi acolo și pentru a corela acest mediu cu suferințele oamenilor în scopul vindecării lor. Consideră că bolnavii pot fi ajutați de animalele subacvatice prin liniștea lor vindecătoare și energia lor pozitivă, mediul lor nefiind contaminat de rău, de agitația lumii.

Soluțiile identificate:

Construirea unui spital subacvatic, cu toate condițiile/dotările, astfel încât oamenii să poată fi tratați de orice afecțiune sub influența binefăcătoare a viețuitoarelor din acest mediu.

Activitățile realizate de elevi:

Considerând că bolnavii pot fi ajutați de viețuitoarele subacvatice, acestea pot transmite multă liniște vindecătoare, ele având o viață diferită de cea a animalelor terestre, în lumea lor e multă mișcare și grație, iar armonia acestei lumi poate vindeca boli, construirea unui spital „altfel" subacvatic a fost ideea de la care a pornit.

A căutat imagini despre lumea subacvatică, materiale care se pot folosi în apă, dotări necesare unui spital, apoi a căutat printre jucării, lucrurile din casă ce ar putea folosi pentru a realiza o machetă a acestui spital.

Procesul de implementare a activităților:

Eu am prezentat acest proiect astfel încât elevii să înțeleagă ceea ce au de făcut. Apoi, în fiecare zi am organizat sesiuni audio-video pe Zoom și am discutat pașii de lucru, pe zile, așa cum apăreau în ghid. Eu citeam întrebările, apoi fiecare elev oferea răspunsul și discutam împreună. Am oferit explicații suplimentare, clarificări acolo unde era nevoie. Toate materialele au fost accesibile elevilor pe grupul de whatsapp, pe email, dar și pe o platformă (24edu) special creată pentru perioada desfășurării cursurilor on-line.

Fiecare elev a completat pașii din proiect, și-a notat toate detaliile și apoi a realizat prototipul pentru a duce la bun sfârșit provocarea aleasă.

Competențele dezvoltate de elevi:

  • Competențe dezvoltate:

  • Competența de a gândi un plan, de a urma pas cu pas realizarea unui proiect

  • Competența de a explora mediul înconjurător (casa) pentru a găsi posibilități de realizare a provocările alese(materiale, instrumente)

  • Competența de a-și exersa creativitatea, gândirea critică astfel încât să își atingă obiectivul stabilit

  • Abilități de interacțiune și dialog, capacitatea de exprimare a emoțiilor