Micul grădinar, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

June 17, 2020

Realizat de Andrei offline, folosind ghidul Change Architects Home Edition

 

#grădină, plante, fluturi #zâmbet și veselie

 

Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:

Provocările identificate:

Pandemia de Coronavirus ne-a oprit deplasările, așa că am fost nevoiți să rămânem acasă. Atunci când locuiești la casă, ai și o grădină, mai mare sau mai mică, pe care e bine să o îngrijești, dacă vrei să te bucure atunci când o privești. Astfel, provocarea aleasă este aceea de a îngriji spațiul verde pentru că acest lucru ajută plantele să crească și să ne dea mai mult oxigen.

 

Soluțiile identificate:

Soluțiile găsite ar fi: amenajarea unei alei, plantarea de flori și copaci pentru a avea un spațiu ambiental plăcut și îngrijirea ulterioară a spațiului creat.

 

Activitățile realizate de elevi:

Fiind un mare iubitor de natură, spațiul verde este esențial. De aceea, acesta necesită amenajarea și îngrijirea ulterioară a acestuia. Astfel, pentru un mediu plăcut, elevul a semănat în ghiveci  flori, apoi a avut grijă ca semințele să iasă. El a îngrijit copacii și plantele, udându-le. Pentru asta a construit ”Stropitoarea minune”, ce nu lasă plantele să se veștejească.

 

Pentru construirea acesteia a folosit un pahar mai vechi, pe care l-a găurit în lateral, unde a atașat un capac cu găuri, prin care să se scurgă apa. La acesta a atașat și un șiret pe post de toartă.

  

Procesul de implementare a activităților:

Activitățile s-au desfășurat offline, pe parcursul unei săptămâni, dar activitățile le-am discutat și explicat online, pe scurt, pentru a mă asigura că toți copiii au înțeles ce au de realizat. Am ajutat copiii să se orienteze înspre o singură provocare și să se focuseze pe aceasta, să o descrie, să-i caute soluții și să construiască prototipul. Ghidul activităților a fost trimis pe Whats App pe grupul clasei, dar a fost și publicat pe Google Classroom, platforma pe care ne-am desfășurat lecțiile de când stăm acasă.

 

După primele trei zile, i-am lăsat să gândească și să realizeze prototipul. Mulți elevi au început proiectul, dar nu l-au finalizat toți deoarece pe final de an școlar s-au mobilizat mai greu sau nu au reușit să-și convingă apropiații să se implice în a-i ajuta. Pentru cei care au finalizat proiectul am fost extrem de plăcut surprinsă când am văzut cum s-au implicat toți membrii familiei, de la frați, părinți, până la bunici. După ce copiii au realizat prototipul, cine a dorit ne-a făcut o prezentare a proiectului și la întâlnirea online.

 

Competențele dezvoltate de elevi:

Elevii au învățat să se implice într-un proiect, să colaboreze cu alții pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus, să fie consecvenți și persuasivi pentru îndeplinirea unei sarcini, și-au exersat creativitatea, imaginația, spiritul civic, abilitățile practice și capacitățile de a se proiecta într-o lume mai bună.

 

Planuri de viitor:

Abia aștept provocarea nivelului II și receptivitatea elevilor la aceasta.

 

Oportunități de îmbunătățire:

Îmi place proiectul așa cum este, îmi plac și mie și elevilor provocările, așa că nu am avea nimic de schimbat.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Postari recente
Please reload

Arhiva
Please reload

Cautare dupa Tag
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook

O inițiativă a

Asociației All Grow. 

Telefon: +40  726 158 632 sau +1 404 610 3556

Email: info@allgrowconsulting.com                    

  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook