Reciclatorul 2, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

June 17, 2020

Realizat de George offline, folosind ghidul Change Architects Home Edition

 

#curăț apele cu bucurie

 

Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:

 

 

Provocările identificate:

Soluția găsită este aceea de a aduna toate gunoaiele din apă, de a nu mai arunca altele și a exista pubele speciale în preajma apelor, unde turiștii pot să arunce ceea ce nu le mai este folositor.

 

Soluțiile identificate:

Soluțiile identificate sunt: să refolosim lucruri pentru a nu mai cumpăra mereu altele și altele, să se facă mai puține gunoaie și să nu se mai comande mâncare la restaurante pentru a se arunca mai puțin.

 

Activitățile realizate de elevi:

Apa curată înseamnă sănătate și pentru viețuitoarele ei, dar și pentru oameni. De aceea pentru a curăța toate apele de poluare, a fost construit Reciclatorul 2, care are un sistem special ce atrage mizeriile de pe apă într-o pungă atașată dispozitivului. În zilele cu vânt este foarte rapid și foarte eficient. Circulă cu vele, deci este 100% ecologic.

 

Acesta a fost confecționat din 2 pet-uri de 500 ml, goale, paie tăiate și lipite, o pânza și o pungă.

  

Procesul de implementare a activităților:

Activitățile s-au desfășurat offline, pe parcursul unei săptămâni, dar activitățile le-am discutat și explicat online, pe scurt, pentru a mă asigura că toți copiii au înțeles ce au de realizat. Am ajutat copiii să se orienteze înspre o singură provocare și să se focuseze pe aceasta, să o descrie, să-i caute soluții și să construiască prototipul. Ghidul activităților a fost trimis pe Whats App pe grupul clasei, dar a fost și publicat pe Google Classroom, platforma pe care ne-am desfășurat lecțiile de când stăm acasă.

 

După primele trei zile, i-am lăsat să gândească și să realizeze prototipul. Mulți elevi au început proiectul, dar nu l-au finalizat toți deoarece pe final de an școlar s-au mobilizat mai greu sau nu au reușit să-și convingă apropiații să se implice în a-i ajuta. Pentru cei care au finalizat proiectul am fost extrem de plăcut surprinsă când am văzut cum s-au implicat toți membrii familiei, de la frați, părinți, până la bunici. După ce copiii au realizat prototipul, cine a dorit ne-a făcut o prezentare a proiectului și la întâlnirea online.

 

Competențele dezvoltate de elevi:

Elevii au învățat să se implice într-un proiect, să colaboreze cu alții pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus, să fie consecvenți și persuasivi pentru îndeplinirea unei sarcini, și-au exersat creativitatea, imaginația, spiritul civic, abilitățile practice și capacitățile de a se proiecta într-o lume mai bună.

 

Planuri de viitor:

Abia aștept provocarea nivelului II și receptivitatea elevilor la aceasta.

 

Oportunități de îmbunătățire:

Îmi place proiectul așa cum este, îmi plac și mie și elevilor provocările, așa că nu am avea nimic de schimbat.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Postari recente
Please reload

Arhiva
Please reload

Cautare dupa Tag
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook

O inițiativă a

Asociației All Grow. 

Telefon: +40  726 158 632 sau +1 404 610 3556

Email: info@allgrowconsulting.com                    

  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook