ER 7000, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

Realizat de Ana Maria offline folosind ghidul Change Architects Home Edition

#virus #stau_acasă #școală_virtuală


Provocările identificate:

Marea provocare a situației actuale, când trebuie să stăm în casă, este aceea că nu poate merge la școală, unde se întâlnea cu doamna învățătoare și cu colegii. Școala este foarte importantă pentru că îi deschide mintea, interacționează cu colegii și face sport. Mintea deschisă îi va deschide orizonturi și va putea avea un job bun să poată avea grijă de propriul copil, asa cum au avut grijă părinții ei și să le poată răspunde la orice întrebare așa ca și părinții ei.

Soluțiile identificate:

Soluțiile identificate pentru provocarea aleasă ar fi desfășurarea școlii online, atribuirea de teme pe Internet, pe diferite platforme educative, să se vadă pe video în grupuri mici, realizzarea de studiu individual, să citească anumite cărți, să se uite la documentare despre natură, să se întâlnească în aer liber, cu păstrarea distanței, să se dea cu bicicletele cu familia și să facă drumeții prin pădure.

Activitățile realizate de elevi:

Datorită faptului că nu se poate merge la școală, eleva a dorit să înființeze un dispozitiv care să ne ducă într-un spatiu virtual, o lume în care să ne putem întâlni cu toți cei cărora le simțim lipsa, în care să fim în siguranță și prin care să putem pătrunde în lumile noastre preferate. Important este să ne dorim să ajungem undeva, oriunde, că acest dispozitiv ne îndeplinește toate dorințele.

Întregul sistem este format din ochelari, ori-de-care: de soare, de schi, de vedere, dintr-o brățară lată confecționată dintr-un cilindru de carton, pe care este atașat un ecran în care vom introduce cartonașul cu desenul zonei unde vreau să ajung și cartonașele cu desenele potrivite zonei în care doresc să mă ”transfer”.

Spațiul virtual este locul ideal de înțâlnire, de aceea, toți copiii sunt invitați la provocarea de a-și crea propriul dispozitiv ER 7000. Haideți toți, copii! ER 7000!

Procesul de implementare a activităților: