Frigiderul mobil al Anei, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

Realizat de Ana Cătălina offline, folosind ghidul Change Architects Home Edition

#sărăcie#milă#vreau să ajut


Provocările identificate:

Provocarea aleasă este aceea de a ajuta oamenii săraci. A ales această provocare datorită milei pe care o are față de acești oameni că nu au tot ceea ce ea are, că locuiesc în zone sărace ce nu le oferă nicio alternativă de a ieși din sărăcie, considerând că lumea este nedreaptă.

Soluțiile identificate:

Soluțiile găsite pentru a ajuta oamenii săraci sunt să creeze un frigider mobil, să congeleze mâncarea în plus, să nu se arunce mâncare și să se gătească rațional, nu prea mult, de fiecare dată când cumpără alimente să cumpere mai multe produse, pentru a crea un stoc din care pot ajuta săracii, să implice în acțiunea de ajutorare și pe bunici și pe apropiați, care, la rândul lor, vor implica alți oameni și să doneze bani asociațiilor de ajutorare.

Activitățile realizate de elevi:

În societatea modernă există diferențe mari între nivelul de trai al oamenilor. Acest lucru se datorează diverșilor factori. Unii se nasc în zone foarte sărace și nu găsesc variante de a-și construi o viață mai bună. Se bucură dacă au o bucată de pâine de pus pe masă.

Frigiderul mobil, plin cu bunătăți, vine în ajutorul acestor necăjiți ai sorții. El are alimente suficiente ca să-i hrănească pe toți.

Construirea lui s-a făcut dintr-o cutie mare în care a așezat câteva ”rafturi”, tot din cutii mai vechi. L-a făcut mobil cu ajutorul unui skateboard pe care l-a așezat.

Procesul de implementare a activităților:

Activitățile s-au desfășurat offline, pe parcursul unei săptămâni, dar activitățile le-am discutat și explicat online, pe scurt, pent