Marea mea de acasă, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

Realizat de Luca offline, folosind ghidul Change Architects Home Edition

#mare Turcia interzis#stau acasă#la marea mea


Provocările identificate:

Provocarea aleasă este aceea de a avea acasă marea din Turcia, la care a visat atât de mult, dar și să îngrijească apa mării până când va putea merge el. Pentru că în lume este pandemia de Coronavirus, le-au fost anulate planurile de a merge la mare, unde îi place mult să înoate, să se dea pe toate toboganele și să facă ”pleosc” atunci când ajunge în apă, să se scufunde sau să stea cu salteaua și cu colacul pe apa mării.

Soluțiile identificate:

Soluțiile găsite ar fi să-si construiască propria ”mare” în cada din baie, să arate cum pot oamenii aduna gunoaiele din apă și să ofere un exemplu de bună practică pentru adunarea deșeurilor.

Activitățile realizate de elevi:

Pentru că așteptarea de a merge la mare va fi destul de lungă și anul acesta și-au anulat biletele de călătorie, elevul a dorit să-și construiască propria lui ”mare”. Astfel, dorul de apă este mai mic. Descrierea construirii prototipului a fost realizată chiar de copil:

”Am colorat apa în albastru cu pastilele de baie ca să arate ca la mare sau ca în piscine. Am pus în apă o pastiluță efervescentă albastră. Din acestea folosesc și când fac eu baie.

Apoi am construit din pistele de la mașinuțe niște tobogane, pe care putem pune niște omuleți din lego care aluneca (ca în Turcia, unde trebuia noi să mergem vara aceasta). Pentru asta am demontat o pistă de mașinuțe, pentru a alege bucățile de pistă mai potrivite pentru a le transforma în tobogane.

Am construit turnul de control al salvamarilor din piese de lego și am pus 2 omuleți din lego pe el.

Apoi am făcut niste peștisori din carton care înoata. Tata a desenat peștișorii pe hârtie colorată, eu i-am decupat și i-am lipit pe carton. Mama a decupat cartonul.

Am amenajat peisajul din jurul hotelului, cu pietricele și plante. Mama a adus pietricele de la flori și frunzulițe de la plantele de prin casă.