top of page

Sala mea de clasă, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

Realizat de Norina offline, folosind ghidul Change Architects Home Edition

#stăm acasă#dor de școală#clasa mea de acasă


Provocările identificate:

Datorită pandemiei de Coronavirus, elevii au fost nevoiți să stea acasă și să-și desfășoare toate activitățile de acasă, din fața unui computer. De aceea, provocarea aleasă este aceea că nu poate merge la școală, unde se vedea cu colegii și învățătoarea, învăța multe lucruri noi, care o încântau și îi satisfăceau curiozitatea.

Soluțiile identificate:

Soluțiile identificate pentru provocarea aleasă ar fi să se meargă la școală purtând mască sau să se găsească idei suplimentare pentru o școală online îmbunătățită, unde apropierea să fie mai mare, să se discute mai multe lucruri legat de ceea ce fac zilnic, să-și exteriorizeze trăirile și să se joace cu colegii, dar fiecare la el acasă.

Activitățile realizate de elevi:

Lumea se confruntă cu marea problemă a pandemiei de Coronavirus. Acest lucru a dus la închiderea școlilor și la apariția unor provocări pentru copii: nu merg la școală, nu se întâlnesc cu colegii și doamna învățătoare și au fost nevoiți să-si desfășoare toate activitățile acasă.

Pentru a nu simți atât de tare dorul de școală, de sala de clasă, de colegi și de doamna învățătoare eleva a construit propria-i sală de clasă. Aici a așezat-o pe doamna învățătoare, căreia i-a așezat pe catedră un laptop, a așezat tabla în fața sălii de clasă și a așezat și câteva bănci. Toate acestea au fost realizate din cutii de carton și foi de hârtie colorate.

Procesul de implementare a activităților:

Activitățile s-au desfășurat offline, pe parcursul unei săptămâni, dar activitățile le-am discutat și explicat online, pe scurt, pentru a mă asigura că toți copiii au înțeles ce au de realizat. Am ajutat copiii să se orienteze înspre o singură provocare și să se focuseze pe aceasta, să o descrie, să-i caute soluții și să construiască prototipul. Ghidul activităților a fost trimis pe Whats App pe grupul clasei, dar a fost și publicat pe Google Classroom, platforma pe care ne-am desfășurat lecțiile de când stăm acasă.

După primele trei zile, i-am lăsat să gândească și să realizeze prototipul. Mulți elevi au început proiectul, dar nu l-au finalizat toți deoarece pe final de an școlar s-au mobilizat mai greu sau nu au reușit să-și convingă apropiații să se implice în a-i ajuta. Pentru cei care au finalizat proiectul am fost extrem de plăcut surprinsă când am văzut cum s-au implicat toți membrii familiei, de la frați, părinți, până la bunici. După ce copiii au realizat prototipul, cine a dorit ne-a făcut o prezentare a proiectului și la întâlnirea online.

Competențele dezvoltate de elevi:

Elevii au învățat să se implice într-un proiect, să colaboreze cu alții pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus, să fie consecvenți și persuasivi pentru îndeplinirea unei sarcini, și-au exersat creativitatea, imaginația, spiritul civic, abilitățile practice și capacitățile de a se proiecta într-o lume mai bună.

Planuri de viitor:

Abia aștept provocarea nivelului II și receptivitatea elevilor la aceasta.

Oportunități de îmbunătățire:

Îmi place proiectul așa cum este, îmi plac și mie și elevilor provocările, așa că nu am avea nimic de schimbat.

Etichete:

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page