Micii eroi, Școala Gimnazială ”Sorin Leia”, Tomești, Timiș
Realizat folosind ghidul Change Architects Home Edition
Activitățile realizate de elevi:
Au precizat lucrurile la care se consideră buni, au enumerat lucruri care-i deranjează, apoi au ales o provocare, motivând alegerea făcută. Au continuat cu încadrarea provocării într-un obiectiv (sau mai multe). Au căutat idei pentru rezolvarea problemei apoi au realizat un obiect care ar putea duce la rezolvarea ei. Au stabilit cine ar putea beneficia de obiectul realizat iar la sfârșit au enumerat alte lucruri noi pe care pot să le facă (singuri sau în colaborare cu familia).
Procesul de implementare a activităților:
Am discutat cu elevii și cu părinții și le-am explicat ce au de făcut. Părinții sau frații mai mari au completat formularul cu întrebări după care mi l-au trimis. Am discutat pe baza chestionarului și am stabilit împreună cu elevii ce vor construi. Obiectul realizat l-au fotografiat și l-au trimis.
Competențele dezvoltate de elevi:
Curiozitate, creativitate, inovație, inițiativă-transformând ideile în acțiune, motivație și încredere
Planuri de viitor:
Mi-ar plăcea să lucrez același tip de proiect în anii viitori pentru a vedea evoluția copiilor în ceea ce privește ideile, planul de acțiune, realizarea și finalizarea proiectului.
Oportunități de îmbunătățire:
Nu cred că ar necesita îmbunătățiri, este un proiect bine gândit și se poate realiza ușor cu elevi mai mari (începând cu elevii clasei a II-a) . Totuși cred că ar putea fi ușor simplificat pentru elevii mici.