Ostași la poarta vieții, Școala Gimnazială Nr. 1. Cuza-Vodă, Călărași

Realizat folosind ghidurile Change Architects Home Edition


Provocările identificate:

Actori în lumea teatrului

Lectura de plăcere

Tearul de umbre

Biblioteca de acasă

Soluțiile identificate:

OSTAŞI LA POARTA VIEŢII. - teatru

De ce teatrul ? Deoarece în marea lui parte, se desfăşoara şi se construieşte prin ludic. Jocul este cel mai important mijloc de comunicare al tuturor copiilor. Prin joc putem să-i cunoaştem, să-i înţelegem, putem ajunge direct la sufletele lor mai ales în această situaţie.

Jocul este cea mai plăcută cale de învăţare. De aceea, implicit, teatrul oferă posibilitatea de a-i determina pe copii să asimileze lucruri noi de buna voie, fără a apela la mijloace coercitive, mijloace pe care, bineînţeles, au tendinţa de a le refuza, deoarece nu prezintă placerea jocului.

Prin intermediul teatrului ei se descoperă aşa cum sunt în realitate, învaţă să se cunoască şi să se accepte aşa cum sunt, cu bune şi rele, învaţă să-şi asume complexele recunoscându-le, deci făcând primul pas spre stăpânirea acestora, reuşind astfel să depăşească barierele de comunicare cu ceilalţi.

Tema v-a fi :

El, copilul, cel mai puţin vinovat de bolile Pământului, puternic impresionat ca şi cum ar conştientiza dimensiunea bolii, este primul care spune angajant ,, voi fi alt copil de mâine’’.

,,Hai să fim atenţi cu toţii / Şi bunicii şi nepoţii ”- este nu doar un îndemn, ci mai degrabă o chemare spre înregimentarea în rândul < ostaşilor la poarta vieţii >.

Armele lor: credinţa, iubirea şi speranţa pot învinge boala .

Activitățile realizate de elevi:

- realizarea unor dialoguri improvizate pe anumite teme şi în situaţii determinate;