Profesor pentru colegii mei - online edition, Echipa T4MC, Școala Gimnazială Nr. 7, ”Sfânta Maria”,

Nivelul 3 - Replicare

Proiectul Profesor pentru colegii mei are la baza invatarea prin descoperire si peer to peer learning.

In functie de abilitatile de invatare pe care le au copiii, de aptitudini, curiozitati, copiii isi impart roluri: „profesor”, „asistent”, „elev”. Se organizeaza pe ateliere, iar„profesorii” si ” asistentii” predau „elevilor” o „lectie”.

Trecand printr-o etapa a empatiei, „profesorii” si „asistentii” afla de la „elevii” lor cum invata, ce vor sa invete, ce tehnici de invatare folosesc, ce nu stiu si ce curiozitati au, prin intermediul unui chestionar.

„Lectiile” nu au avut legatura cu programa scolara pentru clasa a VII a, ci au fost creatii proprii ale copiilor, au aparut materii noi, izvorate din dorinta lor de cunoastere si autodepasire.

Astfel, au luat nastere urmatoarele ateliere:

  • Psihologie 1 –,

  • Psihologie 2 –

  • Fizica-Arte - .

Urmeaza etapa de cercetare, de culegere a materialului, de realizarea a structurii atelierului si a proiectului de atelier. Copiii isi pregatesc singuri rolul, il invata si il repeta pentru a putea sustine atelierul.

Atelierele au fost replicate la alte clase, elevi fiind si copii mai mari (clasa a VIII a) decat grupul „profesori” - ” asistenti” (clasa a VII a)

Folosind skills-urile transferabile, abilitatea de a lucra in echipa, de a comunica, copiii care au realizat replicarea atelierelor la alte clase, au trecut la promovarea atelierelor cu ajutorul produselor-tricouri cu mesaj si la crearea blog-ului.

SITEUL echipei: https://t4mc.blogspot.com

Viziunea proiecutlui:

  • Replicarea atelierelor proiectului la alte clase

  • Produse folositoare pentru viata de zi cu zi ( tricouri cu simboluri si mesaje)