Shining Stars - Steluțele în acțiune, Școala Gimnazială Tășnad, Satu Mare


Steluțele sclipitoare de la Școala Gimnazială Tășnad s-au bucurat de venirea primăverii, însă jocul lor nevinovat a fost întrerupt de apariția pandemiei, care le-a umbrit strălucirea revărsată de obicei, asupra prietenilor și bunicilor lor.

Și-au propus să readucă zâmbetul pe chipul tuturor și au elaborat un plan de acțiune, sub deviza

,,Steluțele sclipitoare în acțiune!”.

Razele lor au identificat grupurile de persoane din comunitate, care sufereau din cauza izolării, a singurătății, a lipsei de atenție și de grijă din partea celor din jur.

Ei au redactat mesaje de încurajare pentru vârstnici, copii instituționalizați și au conceput felicitări prin care își manifestau aprecierea față de cadrele medicale aflate în prima linie a luptei împotriva Covid-19.

Steluțele s-au bucurat de sprijinul Asociației Catolice Tășnad, a conducerii Casei de Tip Familial ,,Mihaela” Tășnad și a reprezentanților Spitalului Orășenesc Tășnad în ampla lor acțiune desfășurată în comunitate. Au cooperat eficient în vederea realizării obiectivelor proiectului, în sensul facilitării comunicării cu beneficiarii în mediul online.

Din partea comunității locale și a partenerilor de proiect, Steluțele sclipitoare au primit feedback pozitiv, concretizat în mulțumiri și aprecieri verbale din partea vârstnicilor de la Centrul de Zi pentru Seniori ,,Bogdanffy Szilard” Tășnad și a copiilor aflați în centrul de plasament ,,Mihaela” precum și sute de likeuri și multe distribuiri pe paginile de socializare reprezentative la nivelul localității și al județului.

Proiect implementat în Martie - Aprilie 2020

Provocările identificate:

Problemele importante identificate de elevi din școală și comunitate au fost următoarele:

  • Starea de urgență instalată la nivel național/global;

  • Îngrădirea libertății de mișcare, întrunire și socializare directă între persoane;

  • Izolarea copiilor instituționalizați, pe toată perioada stării de urgență;

  • Izolarea persoanelor cu vârstă înaintată, în mare parte a zilei;

Sentimentul de singurătate provocat de distanțarea socială impusă;

Provocarea aleasă: