Stop violenței! Școala Gimnazială Nr. 25, Timișoara

Realizat folosind ghidurile Change Architects Home Edition

#bullying, #Stopviolentei

Provocările identificate:

Desfaşurarea şcolii online a făcut ca elevii sa petreacă mai mult timp în faţa calculatoarelor şi acest lucru a dus la constatarea unui fenomen despre care noi discutasem în primul semestru. Am inceput să vorbim despre harţuirea ofline şi online din perioada pandemiei. Copiii au remarcat ca in această perioadă se confruntă tot mai des cu acest fenomen, atunci cand se joacă diverse jocuri online, cand intră în contact unii cu altii pe calea computerelor. Atunci au decis cei mai mulţi să incercăm să tragem un semnal de alarmă în acest sens şi să-i facem pe cei din jur să conştientizeze acest pericol nevăzut.

Soluțiile identificate:

Ei au propus să continuăm dezbaterile despre acest fenomen şi să ,,deseneze” durerea ce au suferit-o când au întâmpinat aceste traume.

Acest lucru poate va atrage atenţia hărţuitorilor şi vor înceta să mai facă aceste fapte oribile.

Activitățile realizate de elevi:

Sirul activităţilor a început cu o discuţie pe Zoom, cu sesizările lor despre bullying şi că ei nu vorbesc despre aceste lucruri cu părinţii de teamă că nu vor mai avea voie la calculator. Aşa că au propus ca aceasta temă să fie abordată şi împreună să tragem semnale de alarmă.

Apoi ei au continuat timp de o saptamana să deseneze si apoi să decupeze oameni în marime naturală pe care i-au liptit pe pereţi, pt fiecare jignire, lovitură, omuleţii lor erau ,,pic cu pic” deteriotati, rupti.La final de săptamână au avut misiunea de ai reface lipind parţile rupte. Atunci au constatat ca răman urmele rupturii si au asociat cu urmele rănilor din cuvintele si loviturile suferite.

La sfârşitul perioadei, au revenit asupra acestui subiect, tot în cadrul unei intâlniri virtuale pe Zoom şi au prezentat creaţiile lor. Aşa că unii au desenat, alţii au decupat şi doua fete au creat versuri. In acest mod ei consideră că şi hărţuitorii vor vedea şi vor înceta să mai umilească alti copii.

In cele din urmă au incărcat pozele lor pe google classroom si aşa am putut să realizez filmuleţul cu creaţiile lor.

Procesul de implementare a activităților:

Pe platforma clasei classroom, ele