top of page

Echipa MICII BINEFĂCĂTORI Școala Gimnazială Nr. 1. Matca, Galați

Elevii s-au informat de la părinți și de pe internet despre ce înseamnă foamete, care sunt cauzele apariției, urmări ale foametei. Și în comuna lor sunt cazuri de persoane care sunt afectate financiar, deci și alimentația lor este deficitară.


Provocările identificate:

Elevii constataseră încă din grădiniță că unii colegi nu aveau ce mânca în pauze. Au identificat și în clasa noastră copii sau vecini care nu au ce mânca (meniul lor era foarte sărăcăcios).

Provocarea aleasă:

S-au sfătuit și au hotărât să ajute cu diverse alimente pe copiii din localitate care au o alimentație sărăcăcioasă.

Persoanele afectate:

Au descoperit că acei copii și familiile lor sunt afectați de această problemă din cauza banilor puțini pe care îi au.

Soluțiile identificate:

S-au gândit: să facă o listă cu familiile nevoiașe din comună (cei care stau în apropiere) și să le ducă alimente; să invite la masa de prânz un copil din listă; să îl invite la ziua de naștere etc.

Soluția aleasă:

Prima soluție aplicată a fost să ducă acelor familii legume (comuna Matca fiind o localitate legumicolă).

Activitățile realizate de elevi:

Elevii și-au ales ca prim obiectiv ca să își ajute mai întâi persoanele cunoscute care au nevoie de sprijin, apoi să identifice și alte familii din alte localități, părinții sprijinindu-i cu tot sufletul în acest proiect.

Elevii au pregătit sacoșe cu legume din curtea/solariile lor (roșii, castraveți, varză, vinete, ardei) și le-au dus celor care aveau nevoie. Urmeaza o altă vizită la aceștia cu alimente procurate de la magazin (ulei, orez, zahăr, făină etc.)

Rezultatele proiectului:

Obiectivul principal de a-i ajuta pe cei nevoiași din vecinătatea casei lor a fost îndeplinit. Mai multe familii vor avea un meniu mai bogat față de zilele din urmă.

Opinii:

Surpriza ce s-a citit pe chipul lor și un simplu ,,Mulțumesc!” au fost de ajuns.

Dificultăți:

Elevii nu s-au putut întâlni (la începutul proiectului) față în față, au colaborat prin telefon, zoom, facebook. Se vor mobiliza mai bine de acum înainte.

Promovare:

Elevii au vorbit despre proiectul lor familiei, rudelor, vecinilor.

Planuri de viitor:

Un părinte va merge la primărie la asistență socială să afle ce familii nevoiașe mai există în comună. Cei 6 inimoși copii din echipă vor coopta și pe ceilalți colegi.

Etichete:

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page