FII TU SCHIMBAREA PE CARE ȚI-O DOREȘTI!, Școala Gimnazială Homocea, Vrancea

Motivaţia care stă la baza propunerii spre derulare a acestui proiect este pe cât de complexă, pe atât de urgentă şi ea îşi are originea, în primul rând, în starea de avarie evidentă a echilibrului natural al întregii noastre planete.

FII TU SCHIMBAREA PE CARE ȚI-O DOREȘTI!

- este un proiect ce-şi propune antrenarea şi implicarea elevilor claselor V –VIII de la Şcoala Gimnazială Homocea, Vrancea,în tr-o gamă variată de activităţi. Toate obiectivele propuse vor fi atinse în trei tipuri de activităţi: constituirea comitetului de mediu, ieşiri recreative în spaţiul pădurilor din preajma localităţii şi reflectarea acestora în manifestări artistice: desen, pictură, colaje, modelaje, machete, miniscenete şi alte tipuri de activități pe care le pot propune şi elevii pe parcursul derulării proiectului.

Deoarece dorim să continuăm și în anii următori participarea cu proiecte, ne-am propus ca în acest an să formăm elevilor de clasa a V-a capacitatea de a simți frumosul din natură, în general, și al localității, în special. Pe acest suport voi urmări mai apoi activități de informare cu caracter profund ecologic și formarea de comportamente corespunzătoare. Elevii implicați vor învăţa să cunoască şi să ocrotească natura, să iubească plantele şi animalele, să aibă un comportament adecvat faţă de mediul înconjurător şi chiar să ia atitudine faţă de cei care îl distrug.

De aceea, proiectul va fi organizat ca un spectacol al bucuriei, al libertăţii de exprimare prin cuvânt, culoare, măiestrie şi, în special, prin EMPATIE.


Proiect facilitat de Atomei Mihaela și Munteanu Ramona-Maria


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:

• Dezvoltarea capacității elevilor de a desfășura activități ecologice variate în școală, în natură;

• Dezvoltarea unei atitudini pozitive fața de protejarea mediului;

• Folosirea deșeurilor pentru realizarea obiecte;

• Înfrumusețarea parcului din grădina școlii cu obiecte decorative și flori

• zâmbitoare;

• Construirea unor căsuțe pentru păsărele și montarea lor în copacii din gradina școlii;

- Realizarea unor pancarte cu mesaje ecologice și afișarea acestora în localitate.