top of page

FII TU SCHIMBAREA PE CARE VREI SĂ O VEZI ÎN LUME! ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ADRIAN PĂUNESCU”,PITEȘTI

În acest proiect am încercat prin educație de calitate să schimb mentalități, să fac elevii să fie mai buni, să empatizeze cu cei din jur, să realizăm din materiale reciclabile lucruri utile, să ne cunoaștem istoria, să realiză mai multe expoziții care să fie exemplu pentru ceilalți elevi.


Proiect facilitat de OLOGU-NEAGOE OANA-ANDRADA




Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările identificate:

Problemele identificate au fost lipsa de interes în a ne cunoaște istoria, folosirea internetului fără un scop anume, fără a ne fi util în a ne documenta.

Provocările alese:

Am ales să rezolvăm lipsa unei educații de calitate cauzate de nepăsarea unor părinți, de lipsa acestora din viața elevilor, de utilizarea excesivă a internetului fără un scop anume.


Persoanele afectate de problemă:

Elevii din familiile monoparentale


Soluțiile identificate:

Am încercat să le ocup timpul util prin diverse expoziții, participarea la scenete sau colinde într-un cor.


Activitățile realizate de elevi:

Am ales să implementăm soluția prin care timpul este ocupat util, cu lucruri benefice pentru toți educabilii având un scop comun și anume dezintoxicarea de rețelele de socializare.


Obiectivele alese:

Educație de calitate


Procesul de implementare a activităților:

Am început proiectul prin a le arăta riscurile consumului excesiv de internet, timpul pierdut pe rețelele de socializare fiind folosit greșit.Apoi i-am captat printr-o solicitare de a planta un omuleț cu păr verde(grâu, vată,apă) de care să aibă grijă pe parcursul mai multor săptămâni.


Am vrut să caute informații desprer istoria lor, despre trecutul acestora, am realizate o expoziție cu cele mai frumoase desene de 1 decembrie. Folosind materiale reciclabile sau găsite în natură am făcut diverse obiecte, animăluțe sau decorațiuni pentru sărbători.


Ne-am implicat în colectarea de donații pentru copiii mai defavorizați și le-am împachetat frumos, le-am dus sub brad și apoi școala le-a preluat și le-a dus către centrul de copii.


La final am făcut podoabe, decorațiuni și alte ornamente, copiii ocupându-și timpul util și uitând de rețelele de socializare, folosind internetul pentru a găsi informații despre cum se realizează anumite lucruri.


Rezultatele proiectului:

Au fost realizate obiectivele și vom continua.


Impactul proiectului:

Copiii petrec mai puțin timp pe rețelele de socializare, au învățat să își gestioneze util timpul, să caute informații pe internet, să empatizeze cu cei din jur.


Beneficiarii proiectului:

Elevii clasei, copiii de la centru


Feedback:

”Nu credeam că voi primi exact ce mi-am dorit de sărbători.”

”Mulțumim, moșule!”


Dificultăți întâlnite:

A fost dificil să îi fac pe elevi să empatizeze, să nu se gândească decât la ei, să renunțe la rețelele de socializare pentru a face ceva benefic sănătății lor.

Durata de implementare a proiectului:

Câteva luni


Promovarea proiectului:

Am colaborat cu doamnele directoare, cu dirigintele clasei, cu elevii și cu părinții și bunicii acestora.


Susținerea impactului:

Îmi propun să continui cu alte expoziții și sarcini care să îi țină cât mai mult ocupați în natură, astfel încât să uite de telefoane, să mai facem alte acțiuni de caritate în februarie fără să avem vreun motiv, de exemplu aș vrea să colectăm ceva alimente pentru căminul de bătrâni, apoi de Paște să le facem iar cadouri copiilor de la centru.



Comments


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page