Future Designers- Noi creăm viitorul, LICEUL TEHNOLOGIC TOMA SOCOLESCU PLOIEȘTI

Integrând metoda DESIGN THINKING prezentată în detaliu în cadrul evenimentului de diseminare a proiectului din vara anului 2021, în care Asociația AllGrow a fost implicată,am gândit un proiect care să vizeze dezvoltarea socio-emoțională a elevilor, în context post-pandemic, cu rolul stimulării motivației pentru învățare a participanților și al dezvoltării stimei de sine, în vederea gestionării stărilor psihice, adesea bulversante și contradictorii, care împiedică obținerea unor rezultateșcolare mulțumitoare și, implicit,a stării de bine vitale oricărei personalități echilibrate.


Proiect facilitat de BĂLAN ALINA
Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:

Lecții învățate din proiectul anterior:

· Din proiectul anterior, elevii au învățat cât de importante sunt abilitățile de viață/ „soft skills”, că deschiderea orizonturilor personale, prin integrarea învățării exepriențiale și a învățării bazate pe proiect facilitează dezvoltarea integrală a personalității lor dedicate substituirii unor paradigme clasice care necesită deschiderea spre competențele secolului al XXI-lea și spre obiectivele dezvoltării durabile, în acord cu nevoile unei societăți în schimbare, adesea imprevizibile, ce necesită nu numai un set de cunoștințe, ci,mai ales,competențe- A ȘTI SĂ FII și SĂ FACI.


Viziunea proiectului:

Concepând proiectul pe baza observațiilor, consultărlor și chestionarelor anterioare, ce au subliniat nevoia elevilor de a identifica școala cu un cadru prietenos al dezvoltării abilităților de viață/ non-cognitive (echilibru/control emoțional, motivație intrinsecă, reziliență, învățarea autoreglată), am creatactivitățieducaționale ce promovează o comunicare deschisă, bazată pe un feedback prompt, creând un climat educațional marcat de stare de bine,urmărind în același timp dezvoltarea competențelor academice curriculare.


Beneficiarii proiectului:

Beneficiarii proiectuluiau fost elevii de liceu- cursuri de zi,dar și serale-dornici să parcurgă activitățile planificate.


Oportunitățile proiectului:

La începutul anului școlar, elevii s-au implicat activîn realizarea unei ANALIZE SWOT atât a resurselor personale,cât și a activităților desfășurate. Astfel, au descoperit oportunitatea de a interioriza rezultatele reflecțiilor înregistrate în jurnalele lor de învățare în cadrul unor proiecte de orientareprofesională și dezvoltare personală care să faciliteze inserția socio- profesională.


Provocările proiectului:

Nevoia de a se concentra asupra pregătirii examenului de Bacalaureat, scepticismul creat de o societate confuză,sărăcită axiologic.