RECICLĂM ȘI CONSTRUIM - ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘELARU

Nivelul 3 - Replicare

Elevii clasei a V a au sesizat o problemă legată de spațiul școlar pe timpul pauzelor. In curtea școlii nu exista nici-un spatiu recreativ sau banci unde elevii sa stea, sa isi manance pachetelul sau sa socializeze.Asa ca au hotarat ca la acest nivel sa construiasca scaune din anvelope reciclate si banci din paleti pentru a face o sala de clasa in aer liber si un spatiu de socializare.

Proiect facilitat de NECULA FLORIANA

Viziunea proiecutlui:

Cu un strop de creativitate și imaginație putem salva natura!

Reciclăm și construim natura o ocrotim!

Reducem - Refolosim- Reciclăm

Obiectivele grupului:

· Reducem poluarea

Fabricarea de obiecte noi din cele reciclate foloseste mai putina energie si resurse din natura

· Refolosim pentru a construi obiecte utile

Prin reciclare obiectele vechi se transforma in altele noi si folositoare,ajutandu-ne sa pastram planeta sanatoasa.

· Reciclam tot ce dauneaza mediului înconjurator.

Recicland ce folosim in fiecare zi,contribuim la protectia mediului în care traim.


Produsul/Serviciul:

· confectionarea unor martisoare din materiale reciclabile pe care le expunem in magazine cu vanzare (banii stransi ii vom folosi in realizarea unui spatiu atractiv si util in curtea scolii)

· voluntariat-participarea la un targ de martisoare in incinta bisericii Fierbinti pentru cazuri sociale

· construirea unui spatiu util si atractiv in curtea scolii pentru desfasurarea unor ore in aer liber sau petrecerea timpului in recreatie din materiale reciclabile(bancute din paleti si scaunele din anvelope).

Promovare:

La terminarea proiectului ,elevii au organizat un careu cu toti elevii scolii Selaru si au invitat cadrele didactice ,persoane din comunitate si personal din cadrul Primariei Selaru pentru a desemina Proiectul Reciclam si construim. Deasemenea au promovat produsul in Grupulscolii de facebook, in grupul Invatamant primar Dambovita, pe pagina personala a fiecaruia ,in grupul ,,Clase in aer liber,, pe pagina doamnei Anca Tîrca –consultant educational . Despre realizarile clasei a V-a au scris si doua ziare online,,Cronica Gaestiului si Sparknews.ro