„Sănătatea din inima Chiojdului”, Școala Gimnazială „Constantin Giurescu”, Chiojdu, Buzău

Prin intermediul acestui proiect ne-am propus să nu uităm că există o alternativă la sănătate prin intermediul naturii. În ziua de astăzi tot mai mulți dintre noi ne lăsăm păcăliți de ceaiurile nesănătoase din comerț, cu diferite arome, corectori de aciditate și conservanți. Am uitat faptul că străbunicii noști ne pregăteau ceaiuri din plante uscate pentru a ne întări imunitatea, pentru a ne trata de diferite afecțiuni sau pentru a ne aromatiza micul dejun. Așadar, ne-am propus să identificăm plantele medicinale cu ajutorul atlasului botanic, să cunoaștem care sunt părțile utile ale plantelor și perioadele de recoltare. De asemenea, am aflat principalele indicații terapeutice ale celor mai cunoscute plante utile omului.


Să nu uităm că plantele ne ajută să adoptăm un stil de viață sănătos și pot fi la îndemâna tuturor. În acest mod ne putem trata ieftin și fără efecte adverse.


Prezentarea proiectului poate fi văzută aici https://sway.office.com/kQG4BYoNCb5KFewu?ref=Link


Proiect facilitat de Onica Elena Mihaela și Râznic Marian


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările alese:

- Consumăm ceaiuri din comerț, multe dintre ele nesănătoase, cu „arome” și corectori de aciditate sau cu plante crescute cu îngrășăminte chimice, pe terenuri agricole erbicidate.

- Ne tratăm scump și, uneori, ineficient.

Apelăm la medicamente, chiar dacă simptomele unei afecțiuni sunt la început și ne putem folosi de principiile active ale plantelor medicinale ce apar spontan în natură.Persoanele afectate de problemă:

Toate persoanele au de suferit din cauza ceaiurilor de pe piață: ceaiurile care au pe etichetă simbolul „eco” sunt foarte scumpe și mulți nu și le pot permite , iar cele ieftine sunt un adevărat pericol pentru sănătate.