top of page

DESIGN THINKING PENTRU CADRELE DIDACTICE

Acest curs va familiariza participanții cu metoda design thinking și cum poate fi aplicată ea la clasă. Cursul a fost conceput împreună cu un grup de profesori inovatori ce au aplicat metoda la clasă și își dorește să fie cât mai practic și util cadrelor didactice. Pe parcursul activităților participanții descoperă etapele metodei design thinking și cum poate fi utilizată pentru a realiza proiecte de inovare socială și pentru a construi activități inovative centrate pe nevoile elevilor ce contribuie la dezvoltarea competențelor cheie.  La finalul acestui curs participanții vor putea să: aplice metoda design thinking la clasă,, să realizeze un proiect cu elevii ce contribuie la dezvoltarea competențelor cheie  și să colaboreze cu alte cadre didactice pentru a face schimb de bune practici și idei de colaborare.

Cursul include 6 module de lucru și un modul de orientare. În fiecare săptămână este nevoie să dedicați între 5 și 6 ore pentru a parcurge activitățile de pe platformă, completarea temelor individuale și de grup, implementarea activităților la clasă și participarea la întâlnirile de grup din weekend.

Cursul va începe pe 6 Februarie cu sesiunea de orientare și se va finaliza pe 4 Aprilie.

Începeți cu o minte deschisă, ascultați cu adevărat ce spun elevii, încurajați-i atunci când simt că au doar obstacole în cale, arătați-le respectul cuvenit și dați-le oportunitatea de a se dezvolta emoțional și din punct de vedere al competențelor și abilităților.”

 

” Cursul acesta nu este un curs tipic, deoarece nu presupune participare pasivă.Implică muncă susținută, activități desfășurate efectiv cu elevii! Necesită timp, disponibilitate, deschidere, interacțiune!”

bottom of page