top of page

CHANGE ARCHITECTS

Începută în 2017, Change Architects este ințiativa umbrelă a Asociației All Grow ce are la bază metodele inovative Design Thinking și Maker Education ce contribuie la dezvoltarea competențelor și abilităților secolului XXI printre care menționăm gândirea critică, empatia, creativitatea, comunicarea, colaborarea și încrederea în propria capacitate de a crea schimbare (Binkley, et al., 2010).

Change Architects se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 18 ani. Astfel elevii devin agenți de schimbare în comunitățile lor prin antreprenoriat social și implicare în dezvoltarea comunității. În cadrul activitatilor facilitate de cadrele didactice folosind design thinking elevii lucrează în echipa să identifice provocări din comunitate, școală sau viața lor de zi cu zi. Aceste provocări sunt analizate și prioritizate pentru a identifica și apoi construi o soluție viabilă ce este apoi testată în comunitate. Impactul intervenției este apoi analizat în cadrul activităților de reflectie iar soluția este prezentată comunității și online la nivel national. Acest proces împuternicește elevii și îi ajută să-și dezvolte competentele critice sau competențele secolului XXI. 

Pe parcursul anului școlar 2022-2023 vom avea o singură rundă de înscrieri pe 5 Octombrie 2022, Ziua Internațională a Educației, iar activitățile se vor implementa pe tot parcursul anului școlar adaptate pentru Săptămâna Altfel, Săptămâna Verde și integrată cu activitățile extrașcolare și transdisciplinare. 

EXPERIENȚA ELEVILOR

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Programul Change Architects este gratuit și se desfășoară pe parcursul anului școlar.

Anul acesta înscrierile la Nivelul 1 - Inițiere - sunt deschise doar pe data de: 

5 Octombrie 2022.

Iată care sunt pașii de desfăsurare a activităților:

5 Octombrie 2022 - 15 Mai 2023

După ce te-ai înscris, echipa noastră te va contacta pe email pentru a te pregăti să aplici metoda Change Architects. Pregătirea include sesiuni de training, discuții lunare și materiale de lucru).

PREGĂTEȘTE-TE

APLICĂ METODOLOGIA

TRIMITE PROIECTUL

Până pe:

15 Iunie 2023

5 Octombrie 2022

5 Octombrie 2022 - 15 Iunie 2023

Metoda poate fi aplicată pe tot parcursul anului școlar inclusiv în Săptămâna Altfel și Verde.

AFLĂ REZULTATELE

15 Iulie 2023

EXPERIENȚA CADRELOR DIDACTICE

REGULAMENT

 

Inițiativa Change Architects este deschisă tuturor copiilor cu vârste între 6 și 18 ani. Pentru a participa la activități cadrele didactice trebuie mai întâi să-se înscrie. Activitățile cu elevii se pot desfășura pe întreaga durată a anului școlar și trebuie să urmeze ghidul Change Architects Nivelul 1. Prioritatea principală este utilizarea și familiarizarea cu pașii procesului design thinking și mai puțin de rezultatele finale.

 Fiecare proiect va fi evaluat de o  echipă de experți și persoane pasionate de educație și antreprenoriat social din România și din străinătate.  Criteriile de evaluare a aplicației sunt aplicarea corectă a metodei Design Thinking în conformitate cu ghidul proiectului.  Puncte suplimentare se vor acorda pentru inovare, creativitate, spirit de echipa și prezentare. 

Rezultatele vor fi afișate pe platformele de comunicare ale asociației.

Succes tuturor!