Media Innovators
Proiectul Media Innovators este derulat de Asociația AllGrow și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent. Proiectul se va desfășura în perioada Aprilie - Septembrie 2023.
Scopul de bază al proiectului este susținerea tinerilor în dezvoltarea de competențe necesare de Media Literacy printr-o serie de experiențe de învățare dinamice și interactive. Folosind metoda Design Thinking și învățarea practică, tinerii (+14 ani) vor construi un curriculum de Media Literacy online, care va fi distribuit pe scară largă. Scopul final este de a ajuta la conștientizarea cât mai multor tineri în a face diferența dintre fapte și opinii și consecințele dezinformării în era noastră.
Pe parcursul activităților desfășurate în cadrul proiectului, tinerii își vor dezvolta și alte competențe esențiale în secolul 21, cum sunt gândirea critică și creativă, comunicarea, colaborarea, rezolvarea de probleme, dar și competențe tehnologice și digitale.
Activitățile proiectului
În cadrul proiectului sunt invitate să participe 15 cadre didactice din întreaga țară, alături de 300 de elevi ce vor beneficia de coordonarea lor. Ulterior procesului de selecție, profesorii se vor bucura de două sesiuni de training și vor coordona echipele de elevi ajutați fiind de un ghid informativ cuprinzând metodele ce urmează a fi folosite pentru a favoriza procesul de educare despre media.
Elevii participanți la proiect se vor familiariza cu conceptul de Media Literacy pentru a-l putea ulterior ilustra prin 10 videoclipuri si 10 podcasturi educative pe care le vor prezenta colegilor lor. Participarea la camp se va face pe baza conceptelor de trimise. Estimăm să avem 10 școli participante, fiecare reprezentată de 5 elevi și un cadru didactic. Videoclipurile și Podcasturile vor fi realizate de elevi în cadrul taberei dedicată Media Literacy, ce va avea loc în luna iulie la Lepșa, Vrancea urmând apoi să fie prezentate în cadrul Festivalului Online Media Innovators.
01
Înscriere în proiect
3-14 Aprilie
03
Implementarea a 4 activități la clasă de 45 min cu elevi de 14+
26 Aprilie - 16 Iunie
05
Participarea la Media Innovators Camp la Lepșa
Iulie
07
Promovarea conținutului online
August - Septembrie
02
Training Online
24-25 Aprilie
24-25 Aprilie Online
04
Trimiterea conceptelor de video și podcast
1 Iunie - 1 Iulie
06
Finalizarea Videoclipurilor și Podcasturilor
August
08
Participarea la Festivalul Online Media Innovators
Septembrie