top of page

CHANGE MAKERS, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”- Galați

Amplificarea sentimentului de apartenență la comunitatea școlară, prin propunerea de elemente care să definească identitatea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”-Galați: conceperea unei mascote a școlii, a unui imn, a unei devize și a unui drapel.
Proiect facilitat de GRIGORE FLORINA


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările identificate:

-          Acțiune climatică

-          Sărăcie

-          Muncă decentă

-          Educație de calitate

-          Pace

-          Energie regenerabilă

-          Viața terestră

-          Viața acvatică
Provocările alese:

Elevii din echipa „Change Makers” au ales educația de calitate, pentru că au considerat că pot propune soluții viabile, aplicabile pe termen scurt, pentru a contribui la reducerea fenomenelor, precum absenteismul și abandonul școlar și pentru a întări sentimentul de apartenență la o comunitate școlară eficientă, coezivă și prietenoasă.


Soluțiile identificate:

Copiii s-au gândit la amenajarea curții interioare a școlii, la înființarea unei stații radio care să emită în pauza mare, la conceperea unor elemente simbolice, care să distingă liceul nostru de celelalte școli, la realizarea de petiții adresate municipalității, prin care să solicite punerea la dispoziție a unui autobuz școlar, asigurarea unei mese calde pentru toți elevii etc.
Activitățile realizate de elevi:

În cele din urmă, având în vedere aplicabilitatea rapidă și ușoară, elevii au căzut de acord ca, într-o primă fază, să propună câteva  noi însemne specifice, care să le completeze pe cele deja existente: sigla, uniforma școlară și cravata.


Procesul de implementare a activităților:

Lucrând pe echipe, elevii au identificat soluțiile și au propus forma și materialele din care urmează să fie realizate mascota și drapelul școlii. S-au distribuit sarcinile pe grupe.Rezultatele proiectului:

Ne așteptăm ca proiectul nostru să coaguleze o comunitate școlară solidară, care să cultive lucrul în echipă și implicarea.Beneficiarii proiectului:

Aproximativ 1000 de elevi, cadre didactice și părinți


Feedback:

Comunitatea școlară din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”-Galați a apreciat creativitatea și energia copiilor, precum și ideea de a contribui la sporirea stării de bine și a coeziunii de grup în cadrul școlii.


Dificultăți întâlnite:

Timpul insuficient

Celelalte responsabilități școlare


Durata de implementare a proiectului:

Octombrie - Decembrie 2023


Promovarea proiectului:

Elevii care au avut sarcina de a comunica etapele și rezultatele proiectului au postat prezentarea Canva și podcastul pe pagina de Facebook a proiectului „Change Architects”, precum și pe cea a școlii. Proiectul a fost popularizat și prin distribuirea de flyere în clase.Elevii care au avut sarcina de a comunica etapele și rezultatele proiectului au postat prezentarea Canva și podcastul pe pagina de Facebook a proiectului „Change Architects”, precum și pe cea a școlii. Proiectul a fost popularizat și prin distribuirea de flyere în clase.

Susținerea impactului:

Proiectul va fi continuat prin organizarea unui concurs între clase pentru realizarea unui imn, căci acest obiectiv nu a fost atins.
Comments


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page