Pauze active, Școala Gimnazială Teodor Balan, Gura Humorului


Activitățile proiectului urmăresc ca pauzele elevilor să fie organizate sub formă de jocuri de grup sau de chipă cu scopul diminuării violenței, a aevitării accidentărilor din neatenție și a fenomenului de bullying. Având în vedere că elevii au vârsta de 7 ani, se urmărește și consolidarea grupului, prin activități de obținere a coeziunii, evitându-se concurența.

Grupul participant este format din 20 băieți și 14 fete, cunoscut fiind că băieții au un potențial agresiv mai ridicat, acest fapt a condus spre organizarea pauzelor active, pentru canalizarea energiei in sport.Pauzele elevilor au fost inlocuite de activități sportive și de team building.

Poveste de schimbare facilitată de Doamna Cobzuc Cristina Loredana.

Obiectivele de dezvoltare durabilă adresate de acest proiect de schimbare

Enumeră problemele identificate de elevi:

-Lipsa locurilor de joaca sigureLipsa siguranței pe stradă

- Lipsa jocurilor la scoală

- Dificultățile de comunicare

- Colegi mai mari sau covarstnici răutăcioși

- Lipsa activităților recreative organizate

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Elevii au ales lipsa activităților recreative organizate în școală pentru că își doresc foarte mult să se joace în pauze, însă nu cunosc jocuri, se ciocnesc de elevii mai mari, au un surplus de energie pe care pot să-l convertească în activități sportive care le pot crește stima de sine, puterea de concentrare și dezvoltarea comunicării.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

-Fiind mici, persoanele afectate de problemă sunt chiar ei. Cel mai mult îi deranjează că nu pot să practice activități de joc, alergare