top of page

Micii invingatori! I Can! Școala Gimnazială Prof. Gen Ghe. Gheorghiu, Gologanu

Nivelul 3 - Replicare

Elevii au ales dintre obiectivele europene educația de calitate, îmbinarea teoriei cu practica, descoperirea potențialului creator al fiecăruia in parte. Pentru că All Grow a oferit finanțare in acest proiect elevii au ales să cumpere pentru școală truse de traforaj si aparate de pirogravat. Pentru virusul C19 ne-a izolat, 4 elevi au luat trusele acasă si s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă traforajul. Sprijin le-au fost părinții. Am urmat pașii de realizare ai proiectului, am beneficiat si de îndrumarea specială a mentorului de excepție Nicoleta Marin si am finalizat partea de organizare, urmand ca atunci când mergem la școală sa ne apucăm efectiv de lucru pentru a pune in practica tot ce am invatat. În cadrul întâlnirii cu profesorii din școală am decis ca tematica proiectului sa fie inclusă in curriculum astfel incat fiecare profesor să cuprindă în planificare o lecție unde să lucreze la acest frumos proiect ce se dorește sustenabil. Produsele realizate să fie vândute, parte din profit este rezervata pentru materiale ulterior pentru investiții.

Am demarat proiectul în luna martie si am lucrat la scrierea proiectului, stabilirea activităților, responsabilități, pana la încheierea anului școlar. Așa cum am precizat acest proiect va face parte din activitățile școlii, oferind si altor elevi ocazia

să folosească trusele de traforaj si instrumentele de pirogravat,reușind in acest fel sa dezvoltăm potențialul creativ si antreprenorial atât de necesar pentru partea de sustenabilitate.

Videoclipul proiectului poate fi vazut aici: https://animoto.com/play/pXnf8QIF8czN9T1OBLy4oQ

Viziunea proiecutlui:

Prin pasiune si unire putem deveni o echipa fericit!

Obiectivele grupului:

Descoperirea potențialului creator, formarea abilităților de antreprenor, coeziunea echipei, coerență în organizare, responsabilizarea membrilor echipei, sustenabilitatea proiectului.

Produsele realizate:

Produsele vor fi din lemn lucrate manual, de marimi mici si medii, in zona traditional. Am desfasurat in paralel un proiect eTwinning intitulat Să învățăm de la natură. Am invățat să repectăm lemnul, am studiat despre lemnul de esență moale, ideal pentru proiectul nostru. https://twinspace.etwinning.net/114786

Activitățile realizate de elevi:

Produsele vor fi popularizate prin afișe, mijloacele media, blogul Micilor invingatori I Can!

Produsele vor urmări prototipurile create de elevi, acestea pot varia în funcție de creativitatea elevilor sau a potentialilor clienti.

Au realizat diferite prototipuri, au realizat blogul , au realizat 6 suporturi de servetele ce urmează a fi finisate si chiar pirogravate, casuțe pentru păsări, 1 joc educativ.

Procesul de implementare a activităților:

Suport de șervețele, abajur pentru veioză, suport pentru telefonul mobil, jucării, suport pentru creioane, ornamente adaptate la diferite sărbători.

Impactul activităților:

Impactul va veni cand vom începe efectiv lucrul, pot spune despre cei care au avut truse acasă, cei 4 elevi că trei dintre ei s-au bucurat în aceasta perioada de o activitate in plus, care a făcut să treacă timpul cu folosl, ceilalti elevi au apreciat produsele colegilor lor..

Planuri de viitor:

Prin introducere în curriculum proiectul devine realizabil. Avem in vedere un parteneriat cu Liceul cu specializarea lemn din Focșani cu care sa avem un schimb de experienta si un parteneriat cu o familie de pictori din Adjud care ne-au asigurat de buna lor intenție.

,,Meseria este bratara de aur”.

Chiar dacă nu toți elevii vor deveni dulgheri, integrarea noțiunii de obiective, de antreprenoriat, realizarea unui proiect, spiritul de echipă, organizarea, responsabilizarea, îi va ajuta în viitor pe acești copii.

Beneficiari:

Pentru partea realizată din proiect, beneficiari sunt elevii care au lucrat cu mentora Nicoleta Marin, desigur părinții, rudele și prietenii lor. Proiectul a fost popularizat elevilor claselor 5-8 de la școala noastră.Aproximativ 80-100 de persoane.

Colaborarea cu mentorul:

Un ajutor extraordinar, Nicoleta ne-a oferit din timpul si din experiența ei cu generozitate, așteptam miercurea cu bucurie pentru a o intâlni. Cu deschidere si răbdare am primit tot ce ne-a oferit si suntem recunoscatori pentru aceasta șansa.

Impactul asupra elevilor:

Sigur spiritul de echipa se dezvolta in intalnirile directe cand efectiv se lucreaza, acum am fost la partea teoretica, unii elevi s-au implicat mai mult altii mai putin, cu totii au primit informatii cu care se vor mai intalni.

Utilizarea fondului de inovare sociala:

Am cumparat 6 truse de traforaj si 3 de pirogravat precum si plăci de fag si suporți pentru truse.

A fost un beneficiu adus școlii, cu implicarea tuturor va reprezenta punctul de pornire către sustenabilitatea școlii noastre, către schimbare.

Etichete:

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page