top of page

KIDnovators Hub/Creștem povești de succes - Școala Româno Britanică, Craiova

Proiectul ii ajuta sa inteleaga ce inseamna voluntariatul și cum putem deveni mici antreprenori folosindu ne abilitățile și competentele. Scopul proiectului este sa dezvolte intelegerea copiilor despre voluntariat, implicarea in comunitate prin sustinerea unei cauze caritabile.


De asemenea ii incurajeaza sa devina cetateni activi si agenti ai schimbarii pretuind colaborarea,responsabilitatea,descoperirea a ceea ce este valoros in regiunea in care locuiesc. Copiii auhotărât sa lansăm o 'Cofetărie a Fericirii 'cu prilejul Targului caritabil de Crăciun .





Proiect facilitat de Livia Popescu


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările identificate:

  • Inegalitati sociale si economice

  • Combaterea sărăciei

  • Probleme de mediu

  • Alimentatie sanatoasă

  • Spatiile publice/neplaceri stradale

  • Reducerea amprentei de carbon

  • Educatie incluziva

  • Bullying

  •  Sustinerea  educatiei antreprenoriale in scoala de catre adm.locala

Provocările alese:

Problema aleasă a fost sustinerea  educatiei antreprenoriale ,prin antreprenoriat putând realiza cu forte proprii si sustinuti de profesori si parinti lucruri care pot fi vandute pentru a i ajuta pe cei din medii defavorizate.


Soluțiile identificate:

Folosirea abilităților lor pentru realizarea posterelor si decorațiunilor pentru târg.

Au realizat planificarea pe zile a proiectului,prezentarea regulilor de joc,au contribuit la colectarea materialelor necesare,au organizat minutios activitățile propuse, au pretuit lucrul în echipă.COPIII,au utilizat matematica (numărare, scriere cifre și numere, adunare, scădere, înmulțire și împărțire și comunicare în limba română (înțelegerea mesajelor orale, formularea de întrebări, citit, scris, parti de vorbire, redactarea de mesaje scrise) studiate până în prezent.


Activitățile realizate de elevi:

Sa devina mici antreprenori folosindu si abilitatile si competentele de supereroi cu dorinta de a ajuta 32 de copii din mediul rural care învață foarte bine, dar trăiesc în conditii greu de imaginat, unii fără lumină sau căldură în case.


Procesul de implementare a activităților:

Participarea copiilor nu s-a redus doar la expoziție cu vânzare de produse confecționate de ei, ci a reprezentat ideea unui Start up 'Cofetaria Fericirii'(denumire inspirata de povestea "Negustorul de Fericire".


Copiii au consultat rețete de bunatati traditionale , au masurat/cântărit/pregatit alaturi de familie retete traditionsale simple. Astfel, pe 20 decembrie, au mers la cumpărături pentru a exersa cât mai multe din noțiunile de matematică studiate, apoi au pregătit plăsuțe pentru copiii de la Școala Gimnazială Afumați si I au invitat să petreacă Ziua PRIETENIEI prin activități comune în școală: jocuri de echipa,vizionare film, pop-corn, VR și robotica.


Au confectionat brazi eco ,au aranjat standurile Târgului si si-au implicat familiile in licitatia Brazilor de BINE.


Rezultatele proiectului:

Cel mai important lucru a fost sa îi ajutam pe elevii SRB să aprecieze ceea ce au (sănătate, iubirea celor din jur, lumină, căldură, acces la educație),ii sustinem să dăruiască celor din jur și mereu să considere experiențele mai valoroase decât lucrurile.

Foarte importanta si dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor prin învățarea și utilizarea conceptelor de preț, bon, produse, stand, magazin, clienți, vânzare și cumpărare, buget, costuri, profit, economisire, valoare adăugată, moneda virtuală.

Au realizat postere de promovare a proiectului,au invatat valori,au implicat parintii si fratii,au dobandit abilitati practice.


Beneficiarii proiectului:

50 copii din rural,copii implicati in proiect si colegii lor,familiile acestora,o parte din membrii comunitatii locale 


Feedback:

Wow ,ce prieteni minunati sunteti!

Niciodata nu a fost mai frumos Craciunul pentru mine!


Dificultăți întâlnite:

-         


Durata de implementare a proiectului:

Noiembrie - Decembrie 2023


Promovarea proiectului:

Copiii  au promovat proiectul prin postere realizate in echipa distibuite in scoala si in comunitate.

Pe grupul parintilor au fost trimise invitatii de participare

Susținerea impactului:

Vrem sa crestem parteneriate cu ong uri locale ,sa atragem  parinti- antreprenori care ne pot sustine in viitor,sa promovam si mai mult initiativele noastre.


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page