top of page

Dezvoltare armonioasă prin sport și mișcare - Școala Gimnazială ”Regina Maria” Sibiu

Elevii clasei I au ajuns la concluzia că lipsește sportul din viața lor. Astfel, au propus ore suplimentare de sport, cursuri de înot, cursuri de ski și tabere în care să fie antrenați la mișcare, joc și voie bună.



Proiect facilitat de Mohanu Corina Ioana


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările identificate:

-          Lipsa mișcării permanente

-          Program aglomerat la școală

-          Părinți ocupați

-          Spații școlare insuficiente pentru toți elevii școlii

-          Supra-aglomerarea spațiului școlar


Provocările alese:

Copiii și-au dorit să facă mai multă mișcare alături de colegi, să se joace împreună într-o formă organizată. Astfel, am ajuns la concluzia că este nevoie să adăugăm ore suplimentare de sport și să căutăm activități extrașcolare care să implice mișcare, sport și voie bună. În orarul clasei s-a introdus ca disciplină opțională ”Bucurie și emoție în jocurile copiilor” și s-a ales participarea la cursuri de înot, ski dar și la tabere de vară ce implică mișcare, joc și distracție.


Soluțiile identificate:

  • Opțional de sport la clasa

  • Cursuri de înot

  • Cursuri de ski

  • Tabără de vară


Activitățile realizate de elevi:

Au fost alese toate cele menționate mai sus deoarece copiii și-au dorit foarte mult antrenarea în aceste activități iar părinții lor au înțeles nevoile copiilor fiind deschiși a se implica financiar cât este nevoie.



Procesul de implementare a activităților:

La început de an școlar a fost ales opționalul propus de către elevi, profesorul întocmind documentația necesară și obținând aprobările ISJ. Ulterior, a fost prezentată părinților oferta de activități sportive pentru care au optat elevii, aceștia exprimându-și în totalitate acordul.


Rezultatele proiectului:

Realizarea proiectului vine cu satisfacții majore din partea copiilor fiind pus accentul pe sănătate, sport și mișcare. Elevii interacționând unii cu ceilalți în diferite medii ( parc, curtea școlii, bazinul de înot, pârtia de ski) își dezvoltă atât motricitatea cât și abilitățile de muncă în echipă și intrajutorare.


Beneficiarii proiectului:

Beneficiarii direcți sunt elevii clasei I A, dar și frații și părinții acestora. În urma activităților desfășurate, copiii își doresc tot mai mult să iasă în aer liber antrenându-și astfel și familiile.

Ex. în urma taberei de ski, copiii au prezentat familiilor beneficiile acestui sport, determinându-i astfel pe cei apropiați lor să îmbrățișeze și ei ideea de a practica sportul alb.


Feedback:

Părinte: ”Minunat! Ne luați și pe noi?”

Părinte: ”Anul viitor să faceți 2 astfel de tabere!”

Părinte: ”Nu credeam că după o săptămână fiica mea va schia astfel.”


Dificultăți întâlnite:

Singurele dificultăți întâmpinate au fost cele legate de scepticismul unora dintre părinți cu privire la tabăra de schi. Le-am depășind prezentându-le avantajele acestui sport și arătându-le câteva filmulețe cu elevii generației anterioare care au ajuns după 4 ani la rezultate remarcabile.


Durata de implementare a proiectului:

Octombrie - Decembrie 2023


Promovarea proiectului:

Am discutat cu membrii Consiliului de administrație al școlii căruia i-am prezentat beneficiile proiectului, rezultatele așteptate și modul în care intenționam să îl desfășor.

Răspunsurile au fost pro, toată lumea a văzut beneficiile rezultatului final.

Susținerea impactului:

Pe viitor, intenționez ca în fiecare an să introduc disciplina opțională aleasă de copii, cu titlul ”Bucurie și emoție în jocurile copiilor”, să derulez împreună cu ei 2 cursuri de înot, unul de ski și tabere de vară în care să facă mișcare permanent alături de colegi și prieteni.


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page