top of page

Să facem cunoștiință cu super puterile SUPER EROILOR din întreaga lume


În perioada 10-12 Noiembrie 2017 în Madrid, s-a desfășurat întâlnirea globală Design for Change la care au participat membrii din mai bine de 30 de țări. Un membru al echipei Change Architects a luat parte la această sărbatoare care a avut ca scop să aducă în prim plan super puterile copiilor. Am povestit despre activitatea din România și proiectele realizate în anul școlar trecut.

Este nevoie doar de încredere și de a înțelege faptul că ei, copiii, POT schimba lumea. Ei sunt parte din comunitate și atunci, prin când descoperă că “EI POT”, cei mici transformă probleme în soluții din ce în ce mai ingenioase.


Poveștile împărtășite au fost construite în cei 4 pași: SIMTE-IMAGINEAZĂ-ACȚIONEAZĂ-COMUNICĂ; Spre exemplu, echipa din Singapore a prezentat cum a dezvoltat o aplicație care să promoveze un stil de viață sănătos, cei din Danemarca au ilustrat o carte de povesti care să promoveze egalitatea de șansă, iar copii din Israel au creat o echipă de mentorat pentru cei din clasele mai mici care aveau nevoie de ajutor la diferite materii.

Am menționat succinct doar 3 dintre povești prezentate, însă toate sunt unice și demonstrează că atunci cand copiii primesc susținere, sunt inovatori și se transformă în adevărați super eroi ai comunității lor.



Prezentă la această întâlnire a fost și creatoarea metodologie Design For Change, Kiran Bir Sethi, care ne-a transmis un mesaj simplu, dar plin de efect ce înglobează valorile Design for Change, și anume:

1. Este important ca orice copil să deprindă abilităti practice care îl pregatesc pentru societatea de astazi;

2. Educatia ține de ziua de astazi, de prezent, iar noi ca adulții trebuie să facem tot ce ne stă în putere în acest moment;

3. Să punem suflet în tot ceea ce facem, în momentul în care vorbim din inimă putem genera schimbare;

4. Educația trebuie să fie accesibilă și interesantă pentru orice copil;

5.Adultii în rolul lor de facilitator, trebuie prin empatie, să îi sustină, să le dea curaj să exploreze și să fie un adevărat model prin puterea exemplului pentru copii.


Și în loc de incheiere, ce am învățat din această experientă?

Cu toții PUTEM, așa se numește super puterea noastră indiferent daca suntem copii, facilitatori, educatori sau părinți; trebuie doar să ne axăm pe momentul PREZENT și să-l facem pe acesta mai bun.

Cu siguranță viitorul va aparține tuturor copiilor!




Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page