Micii invingatori! I Can! Școala Gimnazială Prof. Gen Ghe. Gheorghiu, Gologanu

Nivelul 3 - Replicare

Elevii au ales dintre obiectivele europene educația de calitate, îmbinarea teoriei cu practica, descoperirea potențialului creator al fiecăruia in parte. Pentru că All Grow a oferit finanțare in acest proiect elevii au ales să cumpere pentru școală truse de traforaj si aparate de pirogravat. Pentru virusul C19 ne-a izolat, 4 elevi au luat trusele acasă si s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă traforajul. Sprijin le-au fost părinții. Am urmat pașii de realizare ai proiectului, am beneficiat si de îndrumarea specială a mentorului de excepție Nicoleta Marin si am finalizat partea de organizare, urmand ca atunci când mergem la școală sa ne apucăm efectiv de lucru pentru a pune in practica tot ce am invatat. În cadrul întâlnirii cu profesorii din școală am decis ca tematica proiectului sa fie inclusă in curriculum astfel incat fiecare profesor să cuprindă în planificare o lecție unde să lucreze la acest frumos proiect ce se dorește sustenabil. Produsele realizate să fie vândute, parte din profit este rezervata pentru materiale ulterior pentru investiții.

Am demarat proiectul în luna martie si am lucrat la scrierea proiectului, stabilirea activităților, responsabilități, pana la încheierea anului școlar. Așa cum am precizat acest proiect va face parte din activitățile școlii, oferind si altor elevi ocazia

să folosească trusele de traforaj si instrumentele de pirogravat,reușind in acest fel sa dezvoltăm potențialul creativ si antreprenorial atât de necesar pentru partea de sustenabilitate.

Videoclipul proiectului poate fi vazut aici: https://animoto.com/play/pXnf8QIF8czN9T1OBLy4oQ

Viziunea proiecutlui:

Prin pasiune si unire putem deveni o echipa fericit!

Obiectivele grupului:

Descoperirea potențialului creator, formarea abilităților de antreprenor, coeziunea echipei, coerență în organizare, responsabilizarea membrilor echipei, sustenabilitatea proiectului.

Produsele realizate:

Produsele vor fi din lemn lucrate manual, de marimi mici si medii, in zona traditional. Am desfasurat in paralel un proiect eTwinning intitulat Să învățăm de la natură. Am invățat să repectăm lemnul, am studiat despre lemnul de esență moale, ideal pentru proiectul nostru. https://twinspace.etwinning.net/114786