Ajuta natura si ea te va ajuta pe tine! Școala Primară ,, Vasile Conta ” Iasi


Noi suntem grupa ECO. Am fost grupa care s-a mobilzat repede. Am fost de la inceput uniti si hoarati. Am considerat ca , fiind noi exemplu pozitiv proiectul va avea impact in comunitatea. Ne-am ales ca tema de proiect ajutarea naturii. Am ales aceasta idee datorita faptului ca in fiecare zi, in drumul nostru spre scoala intalnim parcuri murdare, oameni care arunca ambalaje pe jos. Suntem scoala Eco si de aceea am considerat ca preocuparea pentru un mediu curat trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi.Ideea reciclarii deseurilor si a pastrarii unui mediu curat a primit si sprijinul parintilor.

Mama colegei noastre Andra si o alta mama a carei fetita a fost eleva doamnei noastre invatatoare ne-au vorbit despre reciclare si, ne-au ajutat sa realizam niste lucrari din materiale reciclabile.Le-am vorbit si cunoscutilor despre proiectul nostru. Au fost surprinsi de faptul ca ne-am luat rolul in serios si chiar ne-au felicitat. Am avut in vedere sensibilizarea tuturor oamenilor si de aceea am impartit pliante si fluturasi cu indemnuri de protejare a mediului. Am inceput cu cei care locuiau pe aceeasi strada cu noi.Speram ca proiectul nostru sa aiba impact si sa traim intr-un mediu curat.

Poveste de schimbare realizata sub indrumarea doamnei Achiței Marinica.


Enumeră problemele identificate de elevi:

-In fiecare zi observam in jurul nostru parcuri murdare, oameni care arunca gunoaie pe jos, rup crengile copacilor, arunca deseuri in apele curgatoare ,lipsa copacilor si a spatiilor verzi.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Grupa noastra a ales problema deseurilor deoarece am considerata ca, natura trebuie protejata de gunoaiele care ,, sufoca” mediul inconjurator.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Persoanele cele mai afectate de aceasta problema suntem noi, copiii.Oamenii care doresc sa traiasca intr-un mediu curat sunt deranjati de gunoaiele care-i intampina la tot pasul.