top of page

Ajuta natura si ea te va ajuta pe tine! Școala Primară ,, Vasile Conta ” Iasi


Noi suntem grupa ECO. Am fost grupa care s-a mobilzat repede. Am fost de la inceput uniti si hoarati. Am considerat ca , fiind noi exemplu pozitiv proiectul va avea impact in comunitatea. Ne-am ales ca tema de proiect ajutarea naturii. Am ales aceasta idee datorita faptului ca in fiecare zi, in drumul nostru spre scoala intalnim parcuri murdare, oameni care arunca ambalaje pe jos. Suntem scoala Eco si de aceea am considerat ca preocuparea pentru un mediu curat trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi.Ideea reciclarii deseurilor si a pastrarii unui mediu curat a primit si sprijinul parintilor.

Mama colegei noastre Andra si o alta mama a carei fetita a fost eleva doamnei noastre invatatoare ne-au vorbit despre reciclare si, ne-au ajutat sa realizam niste lucrari din materiale reciclabile.Le-am vorbit si cunoscutilor despre proiectul nostru. Au fost surprinsi de faptul ca ne-am luat rolul in serios si chiar ne-au felicitat. Am avut in vedere sensibilizarea tuturor oamenilor si de aceea am impartit pliante si fluturasi cu indemnuri de protejare a mediului. Am inceput cu cei care locuiau pe aceeasi strada cu noi.Speram ca proiectul nostru sa aiba impact si sa traim intr-un mediu curat.

Poveste de schimbare realizata sub indrumarea doamnei Achiței Marinica.


Enumeră problemele identificate de elevi:

-In fiecare zi observam in jurul nostru parcuri murdare, oameni care arunca gunoaie pe jos, rup crengile copacilor, arunca deseuri in apele curgatoare ,lipsa copacilor si a spatiilor verzi.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Grupa noastra a ales problema deseurilor deoarece am considerata ca, natura trebuie protejata de gunoaiele care ,, sufoca” mediul inconjurator.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Persoanele cele mai afectate de aceasta problema suntem noi, copiii.Oamenii care doresc sa traiasca intr-un mediu curat sunt deranjati de gunoaiele care-i intampina la tot pasul.


Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

-Ne-am gandit la urmatoarele solutii: impartirea unor pliante/ fluturasi pentru a-i informa pe oameni despre existenta acestei probleme; realizarea unor lucrari din materiale reciclabile; realizarea unui panou cu mesaje / indemnuri de protejare a mediului.

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

Am ales ca solutii impartirea pliantelor si realizarea panoului si realizarea obiectelor din materiale reciclabile

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

1. Am realizat si impartit pliantele

2. Mama Andreei ne-a vorbit despre reciclare

3.Am vizitat parcurile zoo

4. Am realizat lucrari din materiale reciclabile

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

-Primele rezultate s-au vazut in scoala, colegii nostri au devenit mai responsabili. Apoi , pe stradaunde locuim.

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

20-50 persoane

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

Cand am impartit pliantele, oamenii ne-au transmis urmatoarele mesaje :,, Multumesc! Voi respecta ceea ce scrie pe aceasta hartiuta! ,,Multumesc! Apreciez preocuparea voastra!,, Succes! Cu ajutorul vostru vom avea un mediu mai curat.”

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

-Cativa oameni nu au vrut sa dea importanta acestui proiect, deoarece nu li s-a parut o problema importanta.

Cât timp a durat să implementați soluția?

7 zile


Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?

- Pentru promovarea acestui proiect am expus afisul nostru, am realizat o miniexpozitie cu materiale reciclabile. Majoritatea raspunsurilor au fost pozitive, de incurajare. Oamenii sunt mai receptivi uneori , cand problemele importante au solutii date de cei mici.Si Liderilor de la cercetasi le-am vorbit despre proiect

Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?

20 -50 de persoane

Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.

-Pe viitor , speram sa convingem cat mai multi oameni sa ni se alature si impreuna sa cream un mediu curat.


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page