top of page

2 zile de training alături de Vreau Să Fiu Antreprenor


În urmă cu două săptămâni am facilitat un training de două zile pentru VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR, o comunitate ce își dorește să sprijine tinerii din România să gândească antreprenorial. Pe parcursul celor două zile am parcurs cei 4 pași - SIMTE, IMAGINEAZĂ, ACȚIONEAZĂ și COMUNICĂ ce au la bază metodologia design thinking.

Cum activitățile s-au desfășurat la sediul Romanian Business Leader din zona Dorobanți - participanții au trebuit să interacționeze cu comunitatea de acolo, să descopere problemele ei și să se gândească la soluții. La început ne gândeam că zona Dorobanți nu este o comunitate tipică pentru proiecte comunitare, dar după câteva conversații cu cei ce treceau prin zonă, tinerii antreprenori au descoperit că sunt multe zone ce necesită schimbare. Printre problemele descoperite se înnumără nemuțumirea părinților că petrec prea puțin timp cu copiii, singurătatea și lipsa de încredere și acceptare a celor din jur.

Interviurile au ajutat participanții să iasă din zona lor de comfort și să asculte la problemele simțite de comunitate. Ei au trebuit să lucreze în echipe și să se gândească critic la soluții pe care ei înșiși pot să le implementeze. Ceea ce era de așteptat de la un grup de tinere din anul 2018, este că toți s-au gândit la soluții ce includ utilizarea mediului online și rețelele sociale.

Cele două zile s-au dovedit insuficiente pentru rezolvarea problemelor descoperite, dar au reprezentat un pas înainte în a ajuta participanții să asculte cu atenție la problemele comunității și să creeze soluții pentru a transforma acele probleme în oportunități de schimbare.

Tinerii partcipanți au șansă să preia metodologia și să aplice ce au învățat în activitatea lor cu VSAF și/sau la dezvoltarea propriilor afaceri Metodologia noastră se concentrează pe rezolvarea problemelor comunitare prin soluții antreprenoriale ce au sau nu profit.

Ne-am bucurat să fim alături de acești tineri minunați și sperăm să continuăm să mobilizăm și alte grupuri să iasă din zona lor de comfort și să se gândească activ la ce pot face ei înșisi pentru a creea schimbare.

Acești tineri sunt Arhitecții propriului viitor! #changearchitects


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page