top of page

Change Architects merg la Vatican


În perioada 27 - 30 Noiembrie, 70 de elevi și profesori din România vor participa la Conferința Globală I CAN CHILDREN's GLOBAL SUMMITce va avea loc la Roma și Vatican în prezența Papei Francis. Elevii participanți au realizat proiecte de schimbare în cadrul inițiativei Change Architects a Asociației AllGrow (https://www.allgrowromania.org), organizație dedicată generării de impact pozitiv în comunitățile din România și Republica Moldova.

Pe parcursul celor 4 zile, echipe de elevi din Biliești, Chișinău, Gologanu, Iași, Lehliu-Gară, Sihlea, Sohodor, Timișoara și Ziduri vor spune povestea lor de schimbare în fața unei audiențe globale de peste 2000 de persoane. Elevii vor interacționa cu alți elevi ce au realizat proiecte similare în alte 40 de țări, se vor juca, vor învăța și vor descoperi cetatea eternă și inovațiile ei. Scopul acestei conferințe este să sărbătorim pe acești supereroi și să atragem atenția asupra puterii lor de a realiza schimbare atunci când spun EU POT! Elevii vor arăta întregii lumi cum soluții simple dezvoltate și implementate de elevi contribuie la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite la care și România a aderat.

Activitățile Change Architects își doresc să dea copiilor și tinerilor șansa să descopere puterea lor de a creea viitorul și să se transforme în agenți activi ai schimbării prin antreprenoriat social și implicare comunitară. Această inițiativă dezvoltă încrederea copiilor în propriile forțe, empatia, competențele organizatorice și de comunicare, gândire critică și leadership – competențe critice necesare pentru participarea activă a copiilor în societate și în viața profesională de mai târziu.

Noutatea adusă prin aceasta inițiativă este realizarea unui ecosistem de schimbare format din profesori, mentori și elevi ce lucrează împreună pentru a dezvolta inovații sociale ce creează schimbare sistemică.

Etichete:

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page