top of page

Exploratorii Universului, Școala Gimnazială Prof Gen Ghe Gheorghiu, Gologanu, Vrancea

Pentru a avea condiții optime pentru educație, elevii clasei a V-a au hotărât sa-si picteze unul din peretii clasei. Ambientul atractiv face ca atentia copillor sa creasca, starea de bine generata sa contribuie la o mai buna conectare cu informatiile . Interesul pentru Univers al elevilor au facut ca in urma studiului individul si in grup privind Universul, elevii sa voteze una din picturile realizate de ei.

Pentru videoclipul proiectului puteti accesa următorul link:


Provocările identificate:

- schimbare mobilierului,

- redecorarea clasei,

- redecorarea scolii,

- implicarea familiei in educatia copiilor, printr-o stransa legatură cu dirigintele si o buna comunicare cu conducerea scolii

- implicarea primariei comunei pentru atragerea de fonduri in vederea achizitionarii unei table interactive si schimbarii mobilierului deteriorat

Provocările alese:

Supraincarcarea peretilor cu diferite postere si panouri si sa se aleaga o modalitate de decorare care sa aducă o stare de bine propice studiului.

Problema aleasa a fost pictarea pe peretele din fata clasei a unui petic de Univers pentru ca aceasta imagine inspira la explorare, contemplare si reflectare.

Persoanele afectate:

Schimbarile de paradigma au facut ca psihologii sa atraga atentia asupra importantei ambientului din salile de clasă/ din școala, elevii sa aiba o aranjare diferită in bănci, să se evite.

Soluțiile identificate:

Sa picteze planetele, calea lactee, diferite constelatii, sa invite un pictor care sa îi ghideze in demersul lor, sa le dehidă calea spre artă, sa le incite creativitatea si implicarea.

Sa invite parintii sa decoreze impreuna.

Sa cumpere vopsea acrilica speciala pentru pereti.

Soluția selectată:

- Sa invite un pictor care sa le predea tehnici utile pentru pictura murala si in colaborare cu acesta sa realizeze capodopera dorită.

- Domnul profesor de desen s-a oferit sa le furnizeze cateva tehnici legate de combinarea culorilor, doamna director a agreat ideea cu prezenta pictorilor. Am contactat o familie de pictori din Adjud care si-au exprimat deschiderea si implicarea in acest proiect.

Obiectivele alese:

-culegerea de informatii despre Univers, vizionarea de filme documentare in laboratorul de informatică

-invatarea tehnicilor de pictură murala sub indrumare unuor specialiști

-lucrul in echipa , dezvoltarea unor relatii de colaborare, cooperare

dezvoltarea competentelor digitale, creative, matematice, lingvistice, antreprenoriale

Activitățile realizate de elevi:

Data fiind situatia Covid19, am reusit sa facem primii doi pasi la scoală, vizionarea documentarelor si expozitia de pictura.

Am ales ca solutie in mediul on line de finalizare al proiectului sa facem un padlet, un perete virtual pe care sa postam toate creatiile copiilor.

Procesul de implementare a activităților:

Obiectivele au fost realizate in noua conjunctura, elevii au fost incantati de aplicatia padlet pe care au utilizat-o si cu alte ocazii, aici regasim iteratia proiectului , au postat padletul pe retelele de socializare, pe grupul clasei si al scolii,

Competențele dezvoltate de elevi:

Elevii au demonstrat ca sunt deschisi la provocari, gasesc solutii si le aplică, sunt creativi si motivati, curiosi si plini de energie. elevii s-au bucurat si e aprecierea parintilor, precum si a colegilor.

Totodata 5 elevi au participat la provocarea eroilor, descoperindu-si superputerile, dând dovadă de daruire si potențial creator.

Beneficiari:

Tinand cont ca am postat pe pagina facebook a școlii, padletul a fost vazut de cel peste 100 de persoane.

Opinii:

”Implicarea , daruirea si comunicarea reprezinta pasii spre o educatie de calitate.

Timpul prezent este pentru unii atât de scurt ca pare ca nici nu există. Sa profitam de prezentul nostru si sa-l umplem cu fapte frumoase care sa ne schimbe in mai bine.

Dificultăți:

Dificultatile au constat in fapul ca unii copii nu s-au conectat la activități, doi dintre elevii clasei nu au participat la activitatile on line din aceasta perioadă, motivând lipsa de timp.

Promovare:

Proiectul a fost promovat pe retelele de socializare, in cadru sedintei cu părintii, de către copii in discuții cu membrii comunității.Răspunsurile au fost de apreciere la aceasta initiativa.

Planuri de viitor:

Prin implicarea fostilor elevi care sunt elevi ai liceului de Arta din Focsani. Prin participarea la proiecte cu tematica de pictură, unde elevii să descopere pasiunea de a picta, de a desena, pasiunea pentru design .

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page