top of page

Pași de dans, Școala Gimnazială Ioan Opriș, Tuda, Cluj

#învățsădansez realizat de DAVID


Provocările identificate:

Să învețe să danseze pentru a-și învinge timiditatea, pentru a face mișcare și a căpăta mai multă încredere în el, în forțele proprii.

Soluțiile identificate:

Să învețe cât mai mulți pași de dans, să repete mereu, să vizioneze filmulețe cu oameni care dansează, să repete dansuri după înregistrări, să exerseze pași de dans împreună cu mama pentru relaxare, distracție, petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

Să construiască două instrumente, maracasa, care să îl ajute să păstreze ritmul de dans, astfel încât să învețe pașii mult mai ușor.

Activitățile realizate de elevi:

Din marea dorință de a învăța să danseze pentru a căpăta încredere în forțele proprii, pentru a face mișcare în casă și pentru a nu mai râde nimeni că nu știe pașii de dans, s-a născut această provocare. A urmărit filmulețe cu diferite tipuri de dans, înregistrări cu pași de dans, a repetat după diferite tutoriale, a exersat cu mama pași de dans, iar apoi pentru a ține ritmul în timpul dansului a avut nevoie de instrumente, așa că a adunat materialele pe care le avea în casă (cutii plastic, hârtie colorată, boabe de fasole, elastic, carioci) și a confecționat două maracase.

Procesul de implementare a activităților:

Eu am prezentat acest proiect astfel încât elevii să înțeleagă ceea ce au de făcut. Apoi, în fiecare zi am organizat sesiuni audio-video pe Zoom și am discutat pașii de lucru, pe zile, așa cum apăreau în ghid. Eu citeam întrebările, apoi fiecare elev oferea răspunsul și discutam împreună. Am oferit explicații suplimentare, clarificări acolo unde era nevoie. Toate materialele au fost accesibile elevilor pe grupul de whatsapp, pe email, dar și pe o platformă (24edu) special creată pentru perioada desfășurării cursurilor on-line.

Fiecare elev a completat pașii din proiect, și-a notat toate detaliile și apoi a realizat prototipul pentru a duce la bun sfârșit provocarea aleasă.

Competențele dezvoltate de elevi:

  • Competențe dezvoltate:

  • Competența de a gândi un plan, de a urma pas cu pas realizarea unui proiect

  • Competența de a explora mediul înconjurător (casa) pentru a găsi posibilități de realizare a provocările alese(materiale, instrumente)

  • Competența de a-și exersa creativitatea, gândirea critică astfel încât să își atingă obiectivul stabilit

  • Abilități de interacțiune și dialog, capacitatea de exprimare a emoțiilor

Planuri de viitor:

Mi-ar plăcea să împărtășim aceste idei cu alți colegi din școală (profesori și elevi), să organizăm la revenirea în școală o prezentare a prototipului fiecărui proiect, să fie un exemplu de bune practici, să le ofer șansa elevilor de a vorbi despre realizarea lor, despre experiența frumoasă pe care au trăit-o departe de sala de clasă și totuși împreună.

Oportunități de îmbunătățire:

Din perspectiva mea proiectul e foarte bine gândit, important e să îi provocăm pe copii, să le explicăm pe înțelesul lor toți pașii, apoi să le oferim libertate de exprimare, să îi încurajăm să dea frâu liber imaginației și să îndrăznească pentru a-și atinge țelul, pentru a duce la bun sfârșit o provocare.Copiii pot face minuni, sunt creativi și ingenioși!

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page