top of page

Jocul ne face mai buni!, Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, Tg-Jiu, Gorj

Nivelul 3: Replicare

Elevii clasei a V a C , vor să extindă și în alte școli din oraș ideea că jocurile desfășurate în pauze sunt modalități prin care se reduce mult fenomenul de bullying. Ei creează niște jocuri accesibile categoriilor de vârstă.

Viziunea proiecutlui:

Jocul ne unește, bullying-ul ne părăsește!

Elevii vor să înlăture bullying-ul din școală.

Obiectivele grupului:

  • Să creeze 3 jocuri .

  • Să le aplice în școală în timpul pauzelor.

  • Să achiziționeze / producă materialele desfășurării jocurilor.

  • Să promoveze ideea lor în școlile din oraș, făcând demonstrații.

  • Să – și facă noi prieteni.

  • Să-și demonstreze că sunt super-eroi.

  • Să reducă fenomenul de bullyng din școli și agresivitatea.

Seviciul realizat:

Elevii au realizat 3 jocuri pentru trei segmente diferite de vârstă.

Ei au analizat și au ținut cont de faptul că aceste jocuri se desfășoară în pauze, așa că s-au gândit să fie niște jocuri care se pot opri oricând și care nu necesită continuare. Au avut în vedere să fie implicați cât mai mulți jucători, să necesite și mișcare.

Activitățile realizate de elevi:

Au facut schemele jocurilor, s-au gândit și la materialele necesare pentru desfășurarea lor. Au planificat cum vor achiziționa materia primă, cum vor confecționa resursele necesare, unde le vor depozita. Au gasit și o mașină care le va sta la dispoziție pentru buna desfășurare a activităților.

Elevii au realizat activitățile de planificare, au întocmit planul de acțiune, au făcut devizul financiar.

Promovarea serviciului:

După ce vor confecționa materialele, câte 3 jocuri în fiecare școală din oraș, vor merge și vor face demonstrații în pauze. Acestea vor fi donate școlilor vizitate. Vor împărți și pliante de promovare a produselor.

Procesul de implementare a activităților:

Au decis să continue proiectul desfășurat anul trecut în școala noastra unde au avut rezultate remarcabile. Și-au propus să se facă auziți și în alte școli din oraș, să-i ajute pe elevii școlilor din Tg-Jiu să reducă bulling-ul în mediul școlar prin promovarea jocurilor create de ei.

Promovare:

La momentul la care ne aflam știau cei 30 de elevi ai clasei a V a C și profesorii școlii însă urma să aplice jocurile create de echipă 600 de elevi ai școlii noastre și elevii din cele nouă școli din oraș.

Beneficiari:

Echipa își propusese să ofere jocurile celor nouă școli din oraș.

Susținerea impactului:

La revenirea pe băncile școlii, elevii vor continua punerea în aplicare a planului lor. Vom încerca să găsim și resursele financiare necesare, astfel încât să ne îndeplinim visul.

Colaborarea cu mentorul:

Nu au beneficiat de experiența unui mentor.

Impactul asupra elevilor:

Echipa a devenit mult mai unită, se respectau între ei, își planificau timpul și îsi împărțeau sarcinile. La început au fost reținuți, nu erau încrezători că ei vor putea să gestioneze resurse financiare, deși puneau mereu în discuție în anii anteriori necesitatea banilor. Apoi au realizat că se poate și au fost foarte bucuroși și dintr-o dată au început să aibă idei extraordinare, să fie creativi și parcă întrau în rolul de adulți.

Experiența cu intrumentul Kanban:

La început a fost dificil deoarece nu înțelegeau ce au de făcut, se încurcau între momentul acțiune și schimbarea postit-urilor, apoi au înțeles că acest instrument îi pot ajuta să fie mai organizați, să învețe să priotizeze acțiunile importante, să-și împartă sarcinile și să lucreze eficient în condițiile în care comunicarea nu se putea face în același timp cu toată echipa.

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page