top of page

Calendarul de Advent, Școala Gimnazială Teodor Balan, Gura Humorului

Copiii au creat un calendar de advent cu activități de confecționare a ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă cu desfășurare online, în perioada 1-24 decembrie. Ei s-au întâlnit zilnic, la fianlul orelor, fiecare participant prezentând câte un model de ornament sau mai multe.


Proiect facilitat de Cristina Cobzuc.





Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:

Provocările identificate:

- lipsa socializării

-nevoia de a efectua activități împreună

- dorința de a se afirma prin alte activități decât cele academice

- lipsa prezenței fizice la școală în perioada menționată

-lipsa timpului părinților pentru a fi petrecut cu copiii

- perioada de carantină

Provocările alese:

Elevii au ales să soluționeze problema socializării prin petrecerea de timp de calitate în activități practice. Copiii și-au dorit mult să arate că ei se pricep la multe activități care nu au legătură neapărat cu învățarea, să discute între ei, să împărtășească idei.

Persoanele afectate de problemă:

Cele mai afectate persoane au fost copiii, chiar ei înșiși, cei apropiați lor.

Soluțiile identificate:

Ei s-au gândit la activități care includeau întâlniri fizice, în timupl liber, care nu puteau fi puse în practică în perioada menționată. Dintre acestea ei au propus club de fotbal, jocuri virtuale, club de coafură și realizare de ornamente.

Activitățile realizate de elevi:

Dintre soluțiile menționate ei au ales confefecționarea de ornamente sub forma calendarului de Advent pentru că se apropiau sărbătorile de iarnă, iar gândul că nu se vor vedea îi întrista. Participând la aceste activități ei puteau petrece o parte a timpului liber în mod plăcut, liniștitor și cu satisfacție.


Obiectivele alese:

- Să se întâlnească zilnic

- Să confecționeze minumum 23 de ornamente diferite pentru sărbători

- Să realizeze un brad virtual cu fotografiile ornamentelor


Procesul de implementare a activităților:

Elevii au fost spontani, ei au propus ideea de proiect, venind în aceeași zi și cu primul ornament de confecționat propus

Elevii au făcut liste de așteptare pentru cei care vor „preda” confecționarea unui ornament pe zile

Apoi au stabilit orarul întânirilor

Zilnic, au avut loc întâlnirile pe Google Meet



Rezultatele proiectului:

Obiectivele au fost realizate cu prisosință, elevii îvățând chiar și colinde în acest timp, ei au spus și povești, diverse glume, petrecând clipe minunate.


O a doua iterație a proiectului a fost în vacanța de Paște, care a fost neașteptat de lungă și au putut confecționa ornamente pentru primăvară.


Impactul proiectului:

Copiii își doresc să continue proiectul prin diversificarea aplicațiilor practice pe care le fac, pe tot parcursul anului. Rezultatele proiectului au fost o expoziție virtuală, ornamentele confecționate și participarea la activitatea de diseminare a proiectelor organizată în iarnă.


Beneficiarii proiectului:

De soluție au beneficiat toți copiii participanți, 35 din clasa a II-a, iar pe lângă ei frații lor care, și ei au participat la activități, cu aproximație, 70 copii.



Feedback:

Daria – soră – Mie îmi place mai mult la clasa a II-a, fiincă aici se pot face mai multe lucruri interesante și drăguțe”


Mădălina – verișoară – clasa a III-a – copiii din clasa a Iia sunt foarte buni profesori! E grozav să îți predea un coleg mai mic, atâtde priceput!


Dificultăți întâlnite:

Una dintre dificultăți a fost timpul redus pentru activități online, expunerea copiilor la ecrane fiind una dintre preocupările părinților, care au înțeles destul de repede că acest tip de activități au un impact pozitiv asupra copiilor.

Promovarea proiectului:

Am postat anunțuri pe pagina școlii, am construit un site.

Despre proiect am vorbit cu părinții copiilor, colegii din școală, direcțiune, toate persoanele fiind în acord cu necesitatea activităților extracurriculare.



Susținerea impactului:

Timpul de implementare a fost foarte scut, deoarece necesarulde materiale era la îndemână – toate au fost refolosibile sau reciclabile.


Așa cum copiii își doresc, vom continua proiectul prin activități extracurriculare în care copiii să își valorifice și alte abilități decât cele academice.

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page